Alle verdachten Holloway-zaak vrij

Natalee HollowayIn de zaak rond de vermiste Amerikaanse studente Natalee Holloway zullen vandaag behalve hoofdverdachte Joran van der Sloot ook de broers Deepak en Satish Kalpoe op vrije voeten komen. Dat heeft de advocaat van een van hen bevestigd. De twee broers waren vorige week opnieuw vastgezet, nadat er nieuw bewijs zou zijn gevonden.

Volgens Rudy Oomen, advocaat van Deepak Kalpoe, ging het om foto's van een 14-jarig meisje in zwemkleding. "Foto's die op elk willekeurig strand gemaakt hadden kunnen worden", zo stelt Oomen, die ontkent dat de foto's op een of andere wijze in de zedensfeer geplaatst zouden kunnen worden. Volgens de advocaat heeft de rechter bepaald dat er onvoldoende grond is om de broers nog langer vast te houden. Donderdag werd al naar buiten gebracht dat de 18-jarige Joran van der Sloot, die sinds begin juni vastzat, ook vrijkomt.

Het Openbaar Ministerie op Aruba heeft nog niet gereageerd op de vrijlating van de verdachten. Alledrie de jongens zouden nog wel als verdachten gelden, en moeten zich beschikbaar houden voor de politie. Natalee Holloway verdween eind mei, nadat ze op haar laatste avond tijdens een vakantie op Aruba was wezen stappen. De Surinaamse broers Kalpoe waren samen met de Nederlandse rechterszoon Joran van der Sloot voor zover bekend de laatsten die het meisje hebben gezien.