Grote zoektocht naar loslopende poema

scannerrob en mstx hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De politie is samen met de Koninklijke Marechaussee en jachtopzichters een grote zoektocht gestart naar een loslopende poema op de Veluwe. Vanmiddag hielpen maar liefst zestig mensen mee, waarvan vijftig leden van de ME, aldus een woordvoerder van de Marechaussee.

Het dier behoort waarschijnlijk toe aan een particulier. "Hij is in ieder geval niet ontsnapt uit een dierentuin", aldus een politiewoordvoerster. Geadviseerd wordt om tijdens schemer en in het donker uit het bosgebied te blijven.

Eind vorige week kreeg de politie verschillende meldingen binnen over een katachtige die door het bos zou struinen. Allereerst werd het dier gesignaleerd in Harskamp, in het weekeinde in Wekerom. De poema is voor het laatst in de omgeving van de Simon Stevinkazerne in Ede gezien.

De gebieden waar het dier zich mogelijk kan ophouden, worden zorgvuldig uitgekamd. Het gaat hier voornamelijk om militaire gebieden. Ook worden er luchtpatrouilles uitgevoerd. De politie heeft inmiddels benadrukt dat het dier wordt neergeschoten, zodra hij gevonden is.