Verwarde man blijkt getalenteerd pianospeler

Cavemania, DroopyTukker, macromarkt.nl, scannerrob, Philosocles en dennistd hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Engelse politie staat momenteel voor een groot raadsel en heeft het publiek te hulp geroepen om achter de identiteit te komen van een man die op 7 april in verwarde toestand in een drijfnatte smoking werd aangetroffen. De man werd op de avond van 7 april door agenten aangetroffen in Kent, niet ver van het strand. Na al deze weken heeft hij nog steeds geen woord gezegd. Wel gaf hij een virtuoos pianoconcert.

Toen de man maar bleef zwijgen, gaven de hulpverleners de man pen en papier waarop hij een piano tekende. In de kapel van het ziekenhuis werd de man achter de piano gezet waar hij zijn pianotalent ten gehore bracht. Volgens een hulpverlener is de man meestal erg angstig en lijdt hij waarschijnlijk aan een trauma, maar komt hij achter de piano tot leven.

Diverse oproepen op de televisie hebben de politie nog niets wijzer gemaakt over de identiteit van de man. Ook het plaatsen van de foto van de man op de nationale website voor vermiste personen was zonder resultaat. Tot nu heeft niemand de man geïdentificeerd. Volgens The Daily Telegraph heeft de man mogelijk een inzinking gehad.

Dit geval leidde bij de hulpverleners tot vergelijkingen met de zaak van de pianist David Helfgott. Deze pianist kreeg jaren terug een zenuwinzinking en zijn verhaal is verfilmd in de rolprent Shine.

De onbekende pianist
De onbekende pianist