Foto's Wilders duiken op meer plekken op

Icoon politiek binnenland nieuws Opnieuw zijn er foto's van het onafhankelijke Kamerlid Geert Wilders opgedoken. Ditmaal verschenen ze in Rotterdam en Den Haag. Daar werden deze ochtend bij de foto's waxinelichtjes, rouwbloemen en speelgoedbeertjes aangetroffen. Wilders heeft wederom bij de politie aangifte gedaan.

In het park bij de Euromast in Rotterdam werden circa veertig afbeeldingen aangetroffen van het bedreigde Kamerlid. Alle spullen zijn door de politie meegenomen voor sporenonderzoek. "We hebben nog geen idee wie deze plakker is en waarom hij dit doet", aldus een woordvoerder.

Eerder doken in Rotterdam-Zuid ook al foto's van Wilders in drie straten op. Ook daar brandden waxinelichtjes en lagen er knuffelbeertjes. Daarvan deed de politicus al aangifte en zei geschokt te zijn. Sinds de moord op Theo van Gogh zit Wilders ondergedoken. Vrijwel de gehele periode bracht hij door in een cel op Kamp Zeist. Dinsdag zal hij verhuizen naar een extra beveiligd appartement.

Vandaag zal Wilders zijn nieuwe boek 'Kies voor Vrijheid' signeren in Den Haag. Eerder werd een signeersessie afgeblazen, omdat het personeel risico's zou kunnen lopen. Nu zijn er extra maatregelen getroffen, waardoor het wel doorgang kan vinden.