Wegener en PCM bundelen regionale kranten

Dagbladuitgeverijen Wegener en PCM hebben serieuze plannen om met een nieuw landelijk dagblad te komen. Hiervoor zouden de huidige regionale titels en het Algemeen Dagblad samengevoegd moeten worden. In de verspreidingsgebieden van de huidige regionale kranten (Dordrecht, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amersfoort en het Groene Hart) krijgt de nieuwe krant een regionale bijlage. De uitgeverijen hopen op deze manier de teruglopende belangstelling voor hun krantentitels tegen te houden. De gezamenlijke oplage van de kranten ligt rond de 630.000 exemplaren per dag.

Een nieuwe naam voor de krant is nog niet bekend. Hoofdredacteur J. Bonjer van het AD heeft daar echter wel al ideeën over. Hij zou graag zien dat het nieuwe dagblad AD gaat heten met daarachter de titel van de (voormalige) regionale krant. Landelijk zal een algemene editie onder de naam Algemeen Dagblad verkrijgbaar blijven.

PCM en Wegener hopen aan het einde van het eerste kwartaal van volgend jaar met een uitgewerkt plan te komen. Dan moet ook duidelijk zijn of de krant 's ochtends of 's avonds zal worden verspreid. De Haagsche Courant, Goudsche Courant en het Rotterdams Dagblad zijn nu nog avondkranten, de andere titels die in de nieuwe combinatie opgaan ochtendedities. Wegener-topman J. Houwert heeft er in ieder geval vertrouwen in. Volgens hem heeft dit "nieuwe krantenconcept een buitengewone goede kans van slagen".