Scheiding ouders leidde tot moord op advocaat

Guidoweb5 had ons via de nieuws-submit te melden:

De scheiding van zijn ouders dreef Pim P. afgelopen donderdag vermoedelijk tot het doodsteken van een Doetinchemse advocaat. De vermoorde advocaat Machiel Pul (32) behartigde de belangen van de moeder van de jonge dader. De 18-jarige scholier uit Gendringen is nog altijd voortvluchtig, ondanks dat zijn identiteit bekend is. Voor de ouderlijke woning is gisteren de hele dag door de politie gepost.

Wat precies de oorzaak is geweest van het drama is onduidelijk. Het Algemeen Dagblad spreekt over een geschil over de financiële afwikkeling van de scheiding. Kennissen van Pim P. hebben verklaard dat de jongen zwaar getroffen werd door het uit elkaar gaan van zijn vader en moeder. De ruzie over geld was daarbij de druppel. "Hij maakte de laatste tijd een opgefokte indruk", aldus een plaatsgenoot.

Volgens de Telegraaf ligt de oorzaak dieper. Na de scheiding verbrak de moeder alle contacten met haar kinderen en ex-man, volgens buren van het gezin zelfs van de 'een op de andere dag'. De introverte Pim zou dat niet hebben kunnen verwerken. Donderdagmiddag wilde de scholier via de raadsman achterhalen waar zijn verdwenen moeder verbleef. Na een hevige ruzie stak hij in op mr. Pul, die dit niet overleefde.