Man gearresteerd na versturen SMS

Riedel1 had ons via de nieuws-submit het volgende, compleet herschreven en vertaalde bericht te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Engelsman is gisteren gearresteerd na het versturen van een sms’je met verdachte inhoud. Het bericht werd onderschept en teruggeleid naar zijn mobiele telefoon. Agenten van de 'Special Branch' kwamen hem van zijn kantoor in Bristol ophalen voor ondervraging.

De man, die in zijn vrije tijd in een Clash tribute band speelt, verstuurde een bericht aan zijn leadzanger met de woorden voor het lied 'Tommy Gun' van The Clash. Die was de woorden van het betreffende nummer vergeten. Het bericht dat de opschudding veroorzaakte zag er - als we The Sun moeten geloven - als volgt uit: "How about this for Tommy Gun? OK - SO LET'S AGREE ABOUT THE PRICE AND MAKE IT ONE JET AIRLINER AND TEN PRISONERS".

De arrestatie van de man zorgde voor veel speculatie over hoe het bericht was onderschept. De politie houdt vol dat het bericht per ongeluk naar een verkeerd nummer gestuurd was. Een vrouw die het bericht ontving zou de politie gealarmeerd hebben. Terrorisme-expert Chris Dobson zegt echter dat dit het ultieme bewijs is dat de overheid telefoongesprekken en sms'jes controleert.

Nadat de man de politie vertelde dat het geen terroristen complot betrof maar simpelweg de woorden voor het nummer Tommy Gun mocht hij weer vertrekken, doch niet zonder de waarschuwing voortaan voorzichtiger te zijn met de adressering van zijn berichten.