FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 14 juni 2000

12 fitte Denen

De bondscoach van Denemarken kon gisteren nog net iets meer dan een fit elftal op het trainingsveld bijeenbrengen. 10 van de 22 spelers zijn drie dagen voor het duel met Nederland niet fit. De verwachting is dat 8 van de tien op tijd fit zullen zijn om in de Kuip aan te kunnen treden. Echte zorgen zijn er over Jes Hoegh en Thomas Helvig, de rest heeft last van kleine pijntjes.

Volgens mij proberen ze zich zo gewoon nog meer in de underdog-positie te plaatsen

BB kloon in glazen huis

In het Drentse brinkdorp Dwingeloo komt deze zomer een glazen chalet te staan. Het glazen huis van vier bij tien meter wordt op de Brink gebouwd.
Gedurende drie weken komt er drie keer een 'gezin' van vijf personen te wonen dat 24 uur per dag bekeken kan worden; alleen het toilet en de douche zijn niet van glas.

Volgens voorzitter H. Boerhof van de Stichting Promotie Dwingeloo moet het glazen huis een enorme publiekstrekker worden. Het gezin moet bestaan uit in ieder geval twee mannen en vrouwen van minimaal twaalf jaar, maar het hoeft geen echt gezin te zijn. De mensen moeten wel familie van elkaar zijn.

De bewoners, die het huis de hele week niet mogen verlaten, moeten verschillende opdrachten uitvoeren die interessant zijn om naar te kijken.
Een jury bekijkt welk van de drie gezinnen de opdrachten het best heeft uitgevoerd. De winnaar kan maximaal 10.000 gulden verdienen. Daarbij krijgt elk gezin een bedrag van 2500 gulden en de hele week gratis eten en drinken.

Om vandalisme te voorkomen is een bewakingsdienst de hele week rond het glazen huis aanwezig. Ervaringen in Chili leren dat dat geen overbodige luxe is. In het midden van de hoofdstad Santiago stond begin januari een glazen huis waarin een actrice woonde.
Zij ging geregeld onder grote belangstelling van het publiek onder de douche, die in Chili wel van glas was. Het project was bedoeld voor twee weken, maar door agressief gedrag van voorbijgangers werd het al na een week opgedoekt.

MEK-burger in strijd met MacDonalds

Snackbareigenaar A. Sheikh uit Terneuzen is hogelijk verbaasd. Hamburgergigant McDonald's eist flinke bedragen van hem, omdat hij zijn zaak MEK Burger noemt.
"Gewoon de naam van mijn dochter", stelt een verbouwereerde Sheikh.

De nu zesjarige Mek heet voluit Heba Mehak, wat 'gift van Allah' betekent.
"Ze werd, zes dagen nadat we een auto-ongeluk hadden gehad, gezond geboren. Dat mag je dan wel een geschenk noemen", aldus Sheihk.

De Amerikaanse fastfoodketen, die nog dit jaar een vestiging in Terneuzen wil openen, vindt de naam van de Terneuzense snackbar echter te veel weg hebben van McDonald's. Datzelfde geldt voor de kleuren van de gevel van de snackbar.

"De kleuren zijn heel anders dan die van McDonald's", werpt Sheikh tegen. "Ik begrijp ook niet dat we hier niet eerder iets van gehoord hebben. Mijn vrouw en ik werken keihard om ons brood te verdienen. Nu we na twee jaar een klantenkring hebben opgebouwd, wil McDonald's daarvan profiteren."

De advocaat van Sheikh is momenteel met vakantie, maar Sheikh begrijpt uit de brief van McDonald's dat die een dwangsom van 20.000 gulden per dag eist, naast een schadevergoeding van 50.000 gulden. De zaak komt 22 juni voor bij de rechtbank in Middelburg.

Ik mag toch hopen dat de hoge heren van MacDonald's aan het kortste eind trekken. Zeer kinderachtig

Mobiel studeren

Studenten van de Katholieke Universiteit Brabrant (KUB) gaan massacolleges volgen met behulp van sms-berichten op de mobiele telefoon.
Studenten kunnen tijdens de colleges via hun mobiele telefoon hun mening geven over bepaalde onderwerpen. Die mening wordt dan vrijwel onmiddellijk weergegeven, en in de les meegenomen.

Het project gaat met ingang van het nieuwe studiejaar in september van start. Volgens de KUB hebben verreweg de meeste studenten tegenwoordig een mobiele telefoon. Daarmee kunnen ze geruisloos tekstberichten (sms) versturen.
Door hun mening via die tekstberichten te geven, verwacht de KUB een grotere participatie van de studenten tijdens de massale colleges.

Via de sms-berichten kan de docent eventueel ook bekijken wie een bepaalde mening heeft gegeven, en desgewenst ook hoe de verhouding mannen-vrouwen is. Volgens Oudejans staan docenten 'te popelen' om het nieuwe systeem te mogen gebruiken.
In eerste instantie is de faculteit rechten aan de beurt, maar als het systeem goed werkt, volgt de rest.

Het project wordt opgezet in samenwerking met Ericsson, een fabrikant van mobiele telefoons. De kosten van de sms-berichten (die variëren van een dubbeltje tot twee kwartjes per bericht) krijgen de studenten geheel of gedeeltelijk terug.

What's next ?

Vader breekt in bij dochter

Een 58-jarige vader die zijn 30-jarige dochter een lesje in inbraakpreventie wilde geven, heeft dit weekeind de woning van zijn dochter in Hoogezand volledig op stelten gezet.
De vrouw was eventjes weg om haar dochter op te halen en liet zowel de voor- als de achterdeur open staan. Toen zij na een kwartiertje terug kwam, zag zij dat diverse kasten en laden opengegooid waren. De inhoud lag her en der over de grond verspreid.

In paniek belde de vrouw haar man, die met een geleende auto vanuit zijn werk in Ouwe Pekela naar Hoogezand scheurde. Ook belde ze de politie, die snel ter plaatse verscheen om te inventariseren wat er was verdwenen.

Terwijl de politie daarmee bezig was, kwam de vader van de vrouw welgeluimd binnenlopen met de mededeling dat hij de dader was en dat hij zijn dochter een lesje inbraakpreventie wilde geven.

Grote trammelant tussen beide partijen was het gevolg. De aanwezige agenten wisten een gevecht nog maar met moeite te voorkomen .
Toen de gemoederen wat bedaard waren, betuigde de vader zijn spijt. De dochter dient geen aanklacht tegen hem in.

Lekkere vader zeg...

Mislukte billen leveren 70.000 op

Een voormalige stripteasedanseres heeft een schadevergoeding van zo'n 70.000 piek gekregen, nadat ze haar plastisch chirurg in New York had aangeklaagd omdat hij een operatie op haar billen zou hebben laten mislukken.
De arts had borstimplantaten voor de verfraaing van de billen gebruikt.

De 43-jarige Mary Gale beschuldigde haar plastisch chirurg onder meer van nalatigheid en wanprestatie bij de operatie. Volgens de vrouw lijdt ze psychisch en lichamelijk onder de operatie en kan ze niet meer ruim 1000 gulden per nacht (!!) verdienen door in clubs te dansen. Daarom werkt ze nu als barvrouw.
"Borstimplantaten horen in borsten thuis", aldus de stripper. Volgens de chirurg waren er in die tijd echter nog geen aparte implantaten voor billen op de markt.

Ik snap nog steeds niet wat al die mensen moeten met nip-tieten en een nep-reet etc., maar dat zal wel aan mij liggen...

Koeien met rugnummers veroorzaken file

Op de A2 bij Abcoude zijn gisteren files met een lengte tot 12 kilometer ontstaan door koeien met rugnummers in een als voetbalveld ingericht weiland .
Het niet alledaagse schouwspel trok zoveel aandacht van passerende automobilisten, dat het verkeer richting Amsterdam er volledig door vastliep.
De bedenker van deze grap was een een afvalverwerkingsbedrijf uit het Brabantse Soerendonk. Het bedrijf wil de koeien net zo lang in de wei laten staan als Oranje in de race is om het Europees kampioenschap.

De stunt is volgens de politie volstrekt legaal; er is immers niets strafbaars aan het neerzetten van koeien in een weiland.
Pas als de verkeersveiligheid in het geding komt, is er reden om op te treden.

Lollig

Britney Spears als webmaster

Britney Spears wordt gastvrouw van een internetsite voor jongeren "Youtopia.com".
In ruil voor haar bezigheden krijgt de 19-jarige zangeres een vergoeding en een pakket aandelen van het Canadees internetbedrijf.
De portal biedt tieners de kans om hun ongenoegen te spuien over cd's, video's en games in ruil voor 'surftijd'.

"Ik ben heel blij met de nieuwe stap", vertelt Britney. "Nu kunnen we games spelen, trendy kleding kopen en rondhangen op virtuele feesten".

Britney de digi-babe...

vrouw valt uit raam tijdens EK-wedstrijd

Een 31-jarige vrouw uit Warmond is dinsdagavond tijdens de EK-wedstrijd Joegoslavië-Slovenië uit het raam van de bovenverdieping van haar woning gevallen. Bij een van de zes doelpunten ging er gejuich op in de tuin van de buren. De vrouw wilde daar enthousiast op inhaken en ging uit het raam hangen om haar buren toe te roepen.
De vrouw verloor daarbij haar evenwicht en viel enkele meters naar beneden. Het slachtoffer moest met onbekend letsel naar het LUMC worden overgebracht.

Typisch geval van lomp ?

Nilis weer niet in de basis

België begint vannavond tegen Italië wederom weer zonder Luc Nilis. De enige wijziging die bondscoach Waseige heeft aangebracht is in de vedediging. Nico van Kerckhoven start in plaats van Philippe Leonard.

Nilis respecteert de beslissing van zijn bondscoach en ook Branko Strupar zegt dat hij er geen probleem mee zou hebben gehad als hij niet in de basis had gestaan. De heren vinden het best, zolang België maar blijft winnen.
Laatste reviews en specials
review
Paper Mario: The Thousand-Year Door
review
Stellar Blade
special
Random Pics van de Dag #1281
special
Random Pics van de Dag #1280
special
Random Pics van de Dag #1279
review
Undead Inc.
©FOK.nl e.a.