BB kloon in glazen huis

In het Drentse brinkdorp Dwingeloo komt deze zomer een glazen chalet te staan. Het glazen huis van vier bij tien meter wordt op de Brink gebouwd.
Gedurende drie weken komt er drie keer een 'gezin' van vijf personen te wonen dat 24 uur per dag bekeken kan worden; alleen het toilet en de douche zijn niet van glas.

Volgens voorzitter H. Boerhof van de Stichting Promotie Dwingeloo moet het glazen huis een enorme publiekstrekker worden. Het gezin moet bestaan uit in ieder geval twee mannen en vrouwen van minimaal twaalf jaar, maar het hoeft geen echt gezin te zijn. De mensen moeten wel familie van elkaar zijn.

De bewoners, die het huis de hele week niet mogen verlaten, moeten verschillende opdrachten uitvoeren die interessant zijn om naar te kijken.
Een jury bekijkt welk van de drie gezinnen de opdrachten het best heeft uitgevoerd. De winnaar kan maximaal 10.000 gulden verdienen. Daarbij krijgt elk gezin een bedrag van 2500 gulden en de hele week gratis eten en drinken.

Om vandalisme te voorkomen is een bewakingsdienst de hele week rond het glazen huis aanwezig. Ervaringen in Chili leren dat dat geen overbodige luxe is. In het midden van de hoofdstad Santiago stond begin januari een glazen huis waarin een actrice woonde.
Zij ging geregeld onder grote belangstelling van het publiek onder de douche, die in Chili wel van glas was. Het project was bedoeld voor twee weken, maar door agressief gedrag van voorbijgangers werd het al na een week opgedoekt.