FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Weblogarchief
Artikelen van donderdag 15 februari 2007

In the picture! (uitslag)

Er viel wat te winnen! want iBOOD is zo vriendelijk een aantal leuke prijzen ter beschikking te stellen in verband met de feestmaand en de tweede weekprijs gaat naar de bedenker van het leukste onderschrift van de week. Dat gaat als volgt: vrijdag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal volledig subjectief...

We hadden drie kandidaten JCdeLeeuwarden, Mr_Impulsief en Sc0rPi0n maar de winnaar van de eerste weekprijs is...

winnaar week 2

Winter in Amerika

In tegenstelling tot bij ons is het in Noord Amerika op dit moment winter, ik denk voor veel inwoners van dit gebied zelfs net iets te veel winter.

Ik zag deze beelden eerder al op het journaal vanavond. Ze zijn ietwat wazig maar de beelden zijn opgenomen met een videocamera in een politiewagen en vanuit het niets duikt in eens een vrachtwagen op die de politiewagen ramt, maar als je goed kijkt zie je dat er nog een personenauto tussen de vrachtwagen en de politiewagen zit, en ik kan me niet voorstellen dat de bestuurder van die auto dit heeft overleeft

Name that bitchy blogger 8

Omdat de vijf jaar bestaat, worden er veel prijzen weggegeven. Zo ook met 'Name that bitchy blogger'. Om de dag, op de oneven dagen van februari komt er om 20:30 een herkenbare of minder herkenbare foto van iemand van de weblogcrew. Om het iets makkelijker te maken staat er ook een kleine beschrijving bij. Als jij het antwoord denkt te weten, mail je dit naar namethatbitch@fok.nl, met als onderwerp het nummer van de aflevering (vandaag dus nummer 8). Zet het antwoord dus niet in de reacties!

Wat kun je winnen?
printatelier.nl stelt voor de winaar een foto naar keuze geprint op een linnen doek van 40x60 cm beschikbaar. Hierop kun jij dus je favoriete weblogbitch, je eigen bitch of een andere mooie foto af laten drukken.

De puntentelling gaat als volgt: Voor elk goed antwoord krijg je sowieso twee punten. Met een typefoutje (dus bijna goed) krijg je één punt. Bij elke opgave loot ik er één iemand uit die bovenop die twee punten, er twee extra krijgt. Zo is er dus geen gezeur met lifts en dergelijke. Degene die aan het eind van februari de meeste punten heeft, wint deze mooie prijs.

De achtste opgave:

Deze geweldige weblogger is 39, natuurlijk een man. Hij woont in Amersfoort en is getrouwd. Hij stemt liberaal en is katholiek.

Een extra hint: Hij houdt van toppertjes.

Weet jij wie deze bitchy blogger is? Mail naar namethatbitch@fok.nl met als onderwerp 'bitch 8'. Zet in het mailtje ook je nick erbij!

Denk je nou: 'hey leuk, maar ik kan toch niet meer winnen want ik heb met de rest niet meegedaan'? Dan heb je het mis! Natuurlijk kun je nog meedoen! Ook de antwoorden van bitch 1, bitch 2, bitch 3, bitch 4, bitch 5, bitch 6 en bitch 7 kun je nog steeds insturen!

Ready? Aim? Fire...

Ik heb weinig tot geen verstand van wapens en zeker niet van het militaire speeltje uit het filmpje wat wij in de submit vonden.

Het ziet er uit er in ieder geval erg indrukwekkend uit en het zal vast één of andere raketachtigewerper zijn. Het moet een machtig gevoel geven om met zo’n dingetje te mogen spelen. Raketje er in en weg schieten maar.

En volgens mij is dat toch redelijk cruciaal : het wegschieten gedeelte!

Met dank aan RonaldV voor de submit.

Fordlândia

Ik kreeg gistermiddag op de televisie een staartje mee van een documantaire over een plaatsje genaamd Fordlândia ergens midden in de jungle van Brazilie, in de paar minuten die ik heb gezien werd mij duidelijk dat Ford er ooit iets gedaan heeft.

Mijn nieuwsgierigheid was geprikkeld en ik slingerde google aan, en wat blijkt wij als Nederlanders hebben de machtige Ford Motorcompany eind jaren '20 flink dwarsgezeten. Wij hadden destijds samen met de Engelsen de handel in natuurlatex in handen, van die natuurlatex werden o.a. banden gemaakt. En de machtige Henry Ford baalde van de hoge prijzen die hij moest betalen.

Dus na enig onderzoek besloot hij in Brazilie een eigen plantage te beginnen en zo zelf zijn natuurlatex te oogsten, dus werd er een schip naar de rimboe gestuurd en midden in die rimboe ontstond Fordlândia, gecentreerd rond een rubberplantage en een houtverwerkinsfabriek. Uiteindelijk is het project mislukt omdat de jaarlijkse oogst nog niet genoeg was om de fabriek voor 1 dag van banden te voorzien.

Maar toch een mooi stukje geschiedenis waar ik (en ik denk velen met mij) nog nooit van gehoord hadden.

Wil je Fordlandia vanuit de lucht bekijken, dit zijn de Google Earth coordinaten: 3° 47' 60 S, 55° 28' 60 W

[Prijsvraag]5 jaar in Screenshots #2

De FOK!weblog bestaat deze maand vijf jaar. En dat willen wij graag met jullie vieren. Kosten noch moeite zijn gespaard en we hebben vijf originele FOK!weblog T-shirts voor jullie. Echter je zult er wel wat voor moeten doen. Het is absoluut niet moeilijk, dus iedereen kan en moet meedoen!

Wij hebben vijftien screenshotje gemaakt van blogjes die door de jaren heen geplaatst zijn. Elke maandag (5 , 12 en 19 febr) worden er vijf van geplaatst. Aan jou de simpele taak om de blogjes op te zoeken en de titel van het blogje te noteren. Hoe doe je dat? Je kunt natuurlijk lukraak gaan zoeken, maar je mag voor deze keer ook de Search gebruiken.

De titels van de blogjes mag je emailen naar raadjeplaatje@fok.nl (met het vriendelijke verzoek als onderwerp je usernaam te vermelden!). Woensdag 21 febr moeten alle antwoorden binnen zijn. Je mag het per ronde insturen of alle antwoorden in één keer.

Antwoorden in de replies wordt absoluut niet op prijs gesteld!
Helaas is de FOK!Crew uitgesloten van deelname!

DEEL 2 (Opgaves 1 t/m 5 zijn hier te vinden!)

Opgave 6 :

Opgave 7 :

Opgave 8 :

Opgave 9 :

Opgave 10 :

Volgende week maandag het laatste deel met de opgaves 11 t/m 15.

Screensaver of death

Kantoorgrapjes komen vaak niet verder dan telefoons verwisselen of iets aan iemands computer veranderen, alles wit maken bijvoorbeeld. Wil je echt lachen dan moet je deze screensaver op iemands computer installeren, als de screensaver aanstaat krijg je onder XP een paar blue screens of death en een nepopstart te zien.

Mijn slachtoffer vond het grapje niet zo heel erg geslaagd en heeft me allerlei nieuwe scheldwoorden geleerd, maar mischien dat jij op je werk of thuis een slachtoffer met meer gevoel voor humor hebt.

Dus downloaden die hap en op iemand anders zijn computer zetten en dan vooral niet vergeten de reactie van je slachtoffer even te melden in de reacties onder dit blogje

Donderdagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Dodge (raak met het cirkeltje het vierkantje en ontwijk de stipjes) en Speedcluster (onderste kaarten slepen naar de vallende kaarten, ofwel 1 hoger ofwel 1 lager. Je kan ook passen.)
Hoe goed ben jij? Ik kom met Dodge niet verder dan 165 punten!

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

Met dank aan Quannum voor beide submits!

In the picture! (met prijs)

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"Ikea Campingbed "blØt" gepresenteerd aan de pers"

En de top 5:

5: Pjotrik: "Winnaar verstoppertje zomerspelen 2006."
4: dyna18: "Bird-spotting neemt extreme vormen aan"
3: Saryon : "Zeldzame kale dikbilgnoe blijkt uitstekende paaldanser"
2: Mr_Impulsief: "Natuurfotografen zien de natuur over het hoofd "

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: Sc0rPi0n

Er valt wat te winnen! want iBOOD is zo vriendelijk een aantal leuke prijzen ter beschikking te stellen in verband met de feestmaand en de tweede weekprijs gaat naar de bedenker van het leukste onderschrift van de komende week. Dat gaat als volgt: vandaag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal volledig subjectief...

JCdeLeeuwarden is de eerste die meedingt naar de weekprijs van week 2.
Mr_Impulsief is de tweede die meedingt naar de weekprijs van week 2.
Sc0rPi0n is dus de laatste die meedingt naar de weekprijs van week 2.

Uitslag ergens vandaag...

winnaar week 1

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1399
review
Philips M140 M.2. NVMe SSD
review
World of Warcraft: The War Within
special
VrijMiBabes #229 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1398
special
Random Pics van de Dag #1397
©FOK.nl e.a.