Predikant pleegt crypto fraude

Online predikant, Eli Regalado uit Denver, Colorado, wist ruim $3 mijoen buit te maken in een crypto scam onder gelovigen zo is te lezen op AOL.

Honderden (goed) gelovigen wist hij samen met zijn vrouw over te halen om hun dolllars te steken in wat hij "INDXcoin" had genoemd. Met termen die uit het Oude Testament lijken te komen, zoals "zaaien" en "tienden", wist hij de gevoelige marketingsnaar van zijn clientèle te raken. Maar wellicht dat zijn belofte van tienvoudige opbrengsten ook heeft bijgedragen aan het succes.

De opbrengst vertienvoudigde uiteraard niet, maar is verdeeld onder de armen. Dat wil zeggen dat Eli en zijn vrouw beiden een stevige bundel onder hun linker arm staken en nog wat onder de rechter, om vervolgens eens fijn te gaan shoppen. De oplichters spendeerden royaal aan hun huis, een nieuwe auto, juwelen en dure tassen. 

Hoewel het voor de hand zou liggen om nu te zwijgen en het woord aan een advocaat te laten, besloot Eli om een uitvoerige videoboodschap op de website van zijn verzinsel te plaatsen. Hij schuift de schuld daarbij in de schoenen van De Heere, en poogt verder nog zijn financiële ondeskundigheid tentoon te spreiden. Een "mirakel van God" zal het probleem de wereld uit helpen zo profeteert de drager van het heilige ambt. Het lijkt er echter op dat gedupeerden meer kunnen verwachten van de staat Colorado die probeert om zoveel mogelijk terug te halen bij de Regalados.