Racen maar dan anders: Rock Racing

In racen maar dan anders wil ik jullie af en toe wat auto en motorsporten laten zien die niet de bekendheid van Formule 1 hebben maar die wel erg bijzonder of gaaf zijn om naar te kijken.

Ik trap deze onregelmatig terugkomende serie af met Rock Racing, denk je hierbij aan races met gitaren en drumsolo's dan heb je het helemaal mis. Rock Racing is een vorm van off road racen, om specifieker te zijn een combinatie van lastige technische stukken waar het op stuurmanskunst en voertuigbeheersing aankomt en stukken waar je vol gas kunt gaan.

Rock racing komt uit Amerika en er wordt daar onder de vlag van de XRRA een compleet kampioenschap gereden. De voertuigen die meedoen zijn allemaal unieke voertuigen ontworpen, gebouwd en onderhouden door kleine teams.

De regels zijn heel simpel, blijf binnen het parcour en degene die dat het snelste doet, tja die wint.

Het rock racen is nauw verwant aan het rock crawling waar ik binnenkort op terug zal komen, maar nu willen jullie vast wel wat bewegende beelden zien, en uiteraard is daar ook aan gedacht, dus klik, klik en klik voor filmpjes.

De filmpjes staan in volgorde van lengte, het eerste is een paar minuten de laatste is een wat langere zit van bijna 18 minuten.

En mocht je zelf nog een bijzondere vorm van auto of motorsport kennen schroom dan vooral niet om de submit te gebruiken.