Hearthstone: Kobolds & Catacombs

4. De favoriete kaarten van Noppie2000

Rhok'delar

Spell Hunter, Minionless Hunter, Meme Hunter. Hoe je het ook noemen wil, de community was na het tonen van To My Side! en Rhok'delar alles behalve tevreden met de support die Hunter kreeg. Memes, kansloos, geen class flavor en noem het maar op. De kritieken waren niet mis te verstaan, maar wat bleek na release van de expansion? Hoewel het deck vrij rechttoe-rechtaan is, is het best leuk om te spelen. Sterker nog, dankzij het kunnen summonen van minions heb je nog aanwezigheid op het veld ook. En mensen begonnen ermee te winnen. Zou het dan toch een sterk deck zijn?

Hearthstone Rhok'Delar

Nee, dat niet per se. Het heeft flinke zwakheden en naast het verrassingeffect is het relatief eenvoudig te counteren. Tier 2, waarschijnlijk zelfs Tier 3. Maar het is een uniek deck dat in stand wordt gehouden met Rhok'delar, een tof wapen dat je hele hand weer vult met Hunter spells. Net als je denkt geen kans meer te maken, heb je weer een hand vol waarmee je je tegenstander kunt irriteren. Heerlijk.

Overigens heeft Hearth Arena onderzocht dat Hunter nu de beste klasse is om te spelen in Arena, als kleine positieve kant aan het heel verhaal. Niet door dit wapen, maar ach.

Dragoncaller Alanna

Ik hou van het spelen met grote, impactvolle kaarten. Dat is iets wat Dragoncaller Alanna beloont. Je speelt je AoE met Flamestrike en Dragon's Fury, je speelt je stall met Blizzard, je gebruikt Firelands Portal als removal en als je erg gierig bent gooi je er ook nog Cabalist's Tome bij. Allemaal prima kaarten die Dragoncaller Alanna alleen maar beter maakt. Voor elke spell die je cast die vijf mana of meer kost, summonet ze een 5/5 Dragon. Gelukkig zijn al deze kaarten voor Mage op zichzelf al prima kaarten, wat Dragoncaller Alanna alleen maar beter maakt. En het zijn draken, dus Dragonfire Potion van Priest zal ze niet helpen.

Hearthstone Dragoncaller Alanna

Een prima, simpele maar erg toffe en unieke kaart die weer een ander archetype van Mage in de spotlights plaatst. En wederom een kaart waar slim deckbuilding nodig is, want hoe pak je de early game aan met zoveel dure spells? Dat is aan de speler zelf, uiteraard.

 Kingsbane

Eindelijk een kaart voor Rogue die duidelijk laat zien waarom Blade Fury generfed werd, alweer bijna twee jaar geleden. Een erg sterk wapen dat alle buffs die je geeft aan het wapen bewaard nadat het wapen breekt en weer terug gaat in je deck. Kaarten als Leeching Poison worden eindelijk gebruikt en ook met andere weapon synnergy kaarten wordt geëxperimenteerd. Hoewel het wapen in het begin zijn impact mist, exelleert het in de late game. Het is simpelweg sterk om een in principe ongelimiteerd 11/3 wapen met Lifesteal en wellicht zelfs Poisonous te hebben en nooit in fatigue te raken.

Hearthstone Kingsbane

Een simpel, maar oh zo tof wapen dat ongetwijfeld weer toekomstig design space limiteert. Ach ja, het is het waard. Leuk om te spelen, leuk om tegen te spelen.

Er zijn nog zoveel toffe kaarten die ik zou kunnen noemen. Denk aan een Voidlord die perfect past in een Recruit Warlock deck met Master Oakheart, of aan Carnivorous Cube die kan zorgen voor erg veel value en zelfs voor een OTK. De uitbreiding zit vol met toffe kaarten en erg variërende effecten. Eén van de betere tot nu toe, als je het mij vraagt.