De Gameplay 2007

Op 23, 24 en 25 november vond in de jaarbeurshal te Utrecht de Gameplay plaats. Deze beurs is het grootste Game-evenement van de Benelux en uiteraard waren er verschillende redacteuren van FOK!games aanwezig.

De organisatie van de Gameplay probeert het evenement vooral voor gamers interessant te maken, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de beroemde E3, die zich vooral op journalisten en mensen uit de industrie richt. Het voordeel hiervan is dat er veel vermaak is, nadelen zijn de drukte, de harde muziek en het feit dat er voor journalisten en ander gespuis niet zo veel echt nieuws te vinden is.


De sfeer op de beurs was goed en het publiek was zoals je zou kunnen verwachten bij een dergelijk evenement: veel puberjongens, af en toe een vriendinnetje en soms paps of mams die zoonlief begeleidt. Voor het \"pimpen van chickies\" hoef je dus niet naar de Gameplay te komen, maar waarom wel? Ten eerste voor de games. Helaas waren er veel spellen die al uit waren of de komende weken in de winkels zullen liggen, maar door de grote hoeveelheid gamepods kreeg je wel een mooi overzicht van de spellen die nu of binnenkort te koop zijn. Eens rondneuzen en spellen checken die je in eerste instantie nooit gekocht zou hebben kan nooit kwaad.

Een tweede reden om naar de beurs te gaan is gewoon de gezelligheid. Het voelt een beetje aan als een dorpskermis. Lekker rondlopen met een biertje in je hand en eens rustig de stands, games en mensen bekijken is zeer vermakelijk. Een kleine domper op deze feestvreugde is toch wel de prijs die er voor de versnaperingen wordt gevraagd. Twee euro en zeventig cent voor een flesje water vind ik toch wel vrij grof en daar sta je dan ook nog eens tien minuten voor in de rij.

Het is ook altijd leuk om even bij het hoofdpodium te hangen. Verschillende on stage competities waren er te aanschouwen en semi-bekende Nederlanders en muzikanten doen er ook hun kunstje. Het vermelden waard waren de Guitar Hero spelers die op het podium streden om de hoogste score. Dit werd opgeleukt door Gamekingspresentator en Southern Way Zanger Dennis, die in eighties rock-stijl (stretchbroek, strak wit T-shirt en pruik om te kunnen headbangen) over het podium stuiterde.