FOK! Jaaroverzicht 2007

In een beetje jaaroverzicht, mag het FOK!kwartet niet ontbreken. Deze aandachtsgeile dames kwamen in 2007 veelvuldig tevoorschijn op de frontpage. In dit overzicht zullen ze dan ook in alfabetische volgorde de revue passeren.

Zo werden we in februari eerst blij gemaakt met het nieuws dat niemand minder dan Amy Winehouse naar ons land zou komen. Helaas besloot ze drie maanden later toch maar van haar optreden op Pinkpop af te zien. Twee maanden later weigerde ze weer naar ons land te komen. Ondanks alle beloftes, liet ze ook bij North Sea Jazz verstek gaan. Ook haar Britse landgenoten liet ze in de kou staan. In Liverpool wachtten 4.500 tot ze een ons wogen, want ook hier schitterde Amy door afwezigheid. Al haar afzeggingen leidden zelfs tot een heuse weddenschap.

Maar niet alleen met haar afgezegde concerten haalde Winehouse de frontpage. Met uitspattingen als het hartstochtelijk vrijen in een vliegtuig en het snijden in haar buik tijdens een interview wist ze ook de media te halen. Maar dat is niets vergeleken bij het nieuws omtrent haar drank- en drugsverslaving. Zo werd ze in augustus in het ziekenhuis opgenomen na een overdosis, en verliet ze twee weken later weer een afkickkliniek. Sir Elton John kon het niet meer aanzien. Hij bood spontaan aan de immer junkfoodetende Amy van de drank af te helpen. Blijkbaar gaf ze geen gehoor aan het aanbod, want in oktober werd ze samen met haar man in Noorwegen gearresteerd wegens drugsbezit. Nadat ze in december werd betrapt op het snuiven van cocaïne tijdens een concert, smeekte Amy's moeder dochterlief naar huis te komen. Helaas voor moeder Winehouse werd haar dochter een week voor de kerst weer in de boeien geslagen.

Hoewel Britney Spears het goede voornemen had om in 2007 weer op het rechte pad te geraken, gooide ze al snel haar eigen glazen in. Zo werd in februari bekend dat zij tijdens haar huwelijk met Kevin Federline, de lakens had gedeeld met een vrouw. Om schoon schip te maken, besloot ze die maand haar hoofd kaal te scheren. Haar blonde lokken stonden de andere dag al te koop. Ook ging ze afkickkliniek in en uit. De doorgedraaide en volgens haar vader zieke zangeres ondernam zelfs meerdere zelfmoordpogingen, maar ontkende suïcidaal te zijn. De in april tot domste Amerikaan verkozen Spears, die later dit jaar inzag echt diep in de put te zitten, kotste een herentoilet onder en werd bijna bloot op de foto gezet.

De tweede helft van 2007 leek het eerst beter met Britnay te gaan. Zo ontmoette ze via de AA haar nieuwe vriend en zou ze opnieuw zwanger zijn. Helaas viel ze al vrij snel weer in haar oude patroon. Ze kreeg namelijk ruzie met de dierenbescherming, bedreigde fotografen met de dood, en vrijde ze met een ex-assistente. Omdat ze met haar dronken kop topless een figurant wilde versieren, besloot ze haar naakte lichaam ten gelde te maken. Zij wilde naakt voor de Playboy poseren, alleen wees het mannenblad haar aanbod af. De gebroken Britney waagde zich aan een heuse comeback, maar haar optreden bij de MTV-awards werd door de pers volledig neergesabeld. Toch besloot ze nog een poging te ondernemen. Ondanks alles blijft fan Chris Crocker Britney eeuwig trouw. Dit kan echter niet van haar manager en advocaat worden gezegd. Misschien wel hierdoor verloor ze de voogdij over haar kinderen. De bijna blutte Britney wil nu haar banksaldo weer aanvullen met de verkoop van haar memoires. En alle voornemens ten spijt, de al vroeg ontmaagde Spears werd eind dit jaar nog zonder beha op de foto gezet.

Ook Lindsay Lohan was het afgelopen jaar niet van de frontpage weg te slaan. Begin januari werd de actrice opgenomen in een afkickkliniek. De reden wilde ze niet vertellen, maar enkele maanden later bleek die al gauw duidelijk. Ze blijkt een fervent gebruikster van cocaïne te zijn. Lohan blijkt een wild katje. De liefhebster van ruige seks zal namelijk naakt te zien zijn in haar nieuwste film 'I know who killed me'. Ook drank kan Lindsay wel bekoren. Zo was ze menigmaal compleet laveloos en werd ze gepakt toen ze met een flinke slok achter het stuur zat. Naast drank en cocaïne blijkt ze ook nog eens verslingerd te zijn aan pijnstillers, en bleek ze onder invloed van het witte poeder een ongeval te hebben veroorzaakt. Later dit jaar bleek ze ook op vrouwen te vallen. Haar seksleven bleek de inspiratiebron voor een heuse pornofilm. Ook werd ze meerdere malen aangehouden. Ze heeft zelfs een keertje een dag moeten zitten, een andere keer werd ze voor tachtig minuten opgesloten. Lindsay besluit dat het beter moet, want ze wil niet meer in de media verschijnen. Ze besluit zelfs te stoppen met acteren, maar helaas laat haar bankrekening dat niet toe. Goed nieuws voor mannen: De vrijgezelle Lindsay blijkt een echte nymphomane te zijn.

Als laatste mag Paris Hilton het rijtje volmaken, want ook over haar viel genoeg te melden dit jaar. Zo vertelde ze in januari dat ze het bed deelt met een aap, bleek ze haar ogen te hebben beschadigd en zou ze een miskraam hebben gehad. Ook klaagde ze een internetsite aan die foto's, filmpjes en privé-informatie van de hotelerfgename verspreidt. En met succes, want de site werd door de rechter op zwart gezet. Verder blijkt ze een engel in bed te zijn, die werd ontmaagd door het broertje van Tori Spelling. Geil beest of niet, zelf denkt ze dat ze een goede president zou zijn. In mei werd het even stil rond Paris. Ze werd namelijk veroordeeld voor een gevangenisstraf van 45 dagen. De door de Amerikanen uitgekotste en door haar platenmaatschappij gedumpte Paris besloot in de cel een dagboek bij te houden. Paris veroorzaakte een ware mediagekte met haar gevangenisstraf. Het beeld van de blondine in boevenpak ging de hele wereld over. Al vrij snel kwam ze vanwege een SOA vrij, maar ze mocht niet te vroeg juichen. Ze moest terug de cel in, en schikte zich in haar lot.

De opa van Paris, de stinkendrijke hoteleigenaar, zou het gedrag van zijn kleindochter beu zijn. Naar verluidt zou Paris geen cent aan zijn dood overhouden, zijn gehele fortuin zal aan goede doelen worden uitgekeerd. Verder vermaakte de ex-gevangene zich opperbest. Zo pikte ze weer eens een vriendje in, verscheen ze op een Playboyfeestje en maakte ze bekend volgend jaar mee te doen aan Big Brother. En ondanks dat ze zelf weer eens flink dronken was tijdens de uitreiking van de Emmy Awards, was ze niet welkom op het jaarlijkse, Duitse Oktoberfest. Paris wilde alle kritiek van zich afwerken, en besloot zendingswerk te verrichten in Rwanda. Dat vond een Oscarwinnares zo mooi, dat zij Paris de nieuwe Lady Di noemde. Verder dumpte ze weer eens een Zweeds vriendje, besloot ze zichzelf later te laten invriezen en werd ze door hartsvriendin Britney gechanteerd met een lesbisch filmpje. Haar laatste wapenfeit van 2007 sloeg werkelijk alles. Blond als ze is, wilde ze twee Smurfen adopteren. Zo eindigde 2007 voor onze FOK!lievelingen, we zijn benieuwd wat 2008 voor hen in petto heeft.