FOK! Nieuws Jaaroverzicht 2005


BIN 1 - BIN 2 - BIN 3 - BUI 1 - BUI 2 - POL - SHO - SPO - OPM

Cabaretier Guzman mishandeld en gearresteerd
Javier GuzmanCabaretier Javier Guzman is betrokken bij een vechtpartij in een café op de Zeedijk in Amsterdam. De cabaretier wordt onder handen genomen door een groep van waarschijnlijk vijf personen. In het ziekenhuis constateren artsen twaalf kneuzingen en een gehoorbeschadiging bij Guzman.

Niet lang na het bekend worden van het nieuws blijkt Guzman zich zelf ook niet helemaal onbetuigd te hebben gelaten. De gearriveerde politie arresteert de broer van Guzman, waarna Javier Guzman in woede ontsteekt, de deur van de taxi waarin hij inmiddels zit opentrapt en tegen een agent begint te schoppen. De politie arresteert daarom ook Guzman wegens openbare dronkenschap, belediging en mishandeling van politieagenten.

Mobiele telefoon Paris Hilton gehackt
Paris HiltonParis Hilton zorgt weer eens voor opschudding nadat haar mobiele telefoon wordt gehackt. Op haar telefoon staan onder andere (intieme) privéfoto's, adresboeken en notities. De gegevens, waaronder de telefoonnummers van een hoop bekende sterren, worden op internet geplaatst. Veel mensen op internet besluiten de sterren te bellen, die daar niet allemaal even amusant op reageren.

T-Mobile, waarbij Paris Hilton abonnee was, haalt de website waarop het voor klanten mogelijk is om rekeningen in te zien offline omdat blijkt dat derden ongeoorloofd toegang kunnen krijgen tot allerlei persoonlijke gegevens. T-Mobile past de beveiliging aan en zet de website later weer online.

Paris Hilton zelf biedt publiekelijk haar excuses aan vrienden en familie. "Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden aan al mijn vrienden en familie. Ik weet ook niet waarom dit soort nare dingen mij altijd overkomen. Het is verschrikkelijk dat - wederom - mijn privacy is aangetast", aldus Hilton.

Jack Spijkerman naar Talpa
Jack SpijkermanEind april ontstaat er beroering in medialand als Jack Spijkerman bekend maakt de overstap naar Talpa te willen maken. De VARA laat al gelijk weten niets te zien in een vervroegde beëindiging van het contract van Spijkerman, dat eigenlijk tot 2007 loopt. De VARA haalt Kopspijkers vervolgens van de buis, waardoor de laatste vier afleveringen van het seizoen komen te vervallen. Het kost de VARA overigens honderden leden die boos hun lidmaatschap opzeggen.

De VARA daagt Spijkerman voor de rechter wegens contractbreuk. Ze eist een dwangsom van 250.000 euro voor iedere dag dat Spijkerman voor een andere omroep werkzaam is. Nog voordat het kort geding dient, lossen de VARA en Spijkerman het conflict samen op.

Talpa start op 13 augustus met uitzenden. De eerste dagen trekt de zender veel kijkers, maar daarna zaken de cijfers op een paar succesjes na in. Spijkerman brengt op Talpa het programma Café de Sport. In 2006 start hij met zijn nieuwe show Koppensnellers. De cabaretiers uit Kopspijkers laten in eerste instantie weten Spijkerman niet of niet direct te zullen volgen, maar later blijkt dat een aantal toch te zien zullen zijn in Spijkermans nieuwe programma. Spijkerman verdient overigens goed bij Talpa: volgens Talpa-programmadirecteur Remko van Westerloo is hij zelfs de best betaalde Talpa-ster.

Captain Jack overleden
Captain JackDe naam Francisco Gutierrez zegt de meeste FOK!kers waarschijnlijk niets, maar bij het horen van Captain Jack weet bijna iedereen over wie het gaat. Meteen hoor je: Ejo Captain Jack, bring me back to the railroad track en denk je terug aan discofeestjes op de basisschool. De man is een legende voor de FOK!generatie en groot was dan ook de schok toen bekend werd dat Gutierrez in coma lag na een hersenbloeding. Op 21 oktober bericht FOK! dat Captain Jack is overleden aan de gevolgen van zijn hersenbloeding, maar dit bericht wordt dan nog door zijn management ontkend. Eén dag later, 22 oktober 2005, is het dan toch zover. Captain Jack is niet meer. Nooit meer Drill Instructor, nooit meer Soldier Soldier. Captain Jack is 43 jaar geworden.

Tanja bevalt van Big Brother-baby
Tanja en babyDe meest besproken baby van het najaar van 2005 is ongetwijfeld de Big Brother-Baby. Talpa-baas John de Mol leek het wel leuk om in de vijfde editie van Big Brother een zwangere vrouw te hebben. De bevalling zou dan plaatsvinden voor het oog van tv-kijkend Nederland. Zo gezegd, zo gedaan. De zwangere vrouw werd Tanja, die al meteen negatief in het nieuws kwam doordat ze rookte als een ketter. Nadat Ruud de Wild bekend maakte dat de baby een meisje zou worden, dreigde Tanja met opstappen. Ze had nog zo gezegd dat ze het geslacht van de baby niet wilde weten. "De spanning en de leukigheid is eraf", aldus Tanja. John de Mol zag zijn geniale idee al helemaal in het water vallen, maar Tanja besloot om toch maar te blijven.

Op 18 oktober is het dan zover. Om 4.30 uur beginnen de weeën en in de speciaal ingerichte kamer in het huis bevalt Tanja om 11.14 uur van een kerngezonde dochter. Joscelyn Savanna is de naam van de kleine en ongeveer een miljoen mensen kijken die avond naar de uitzending op Talpa. Na een week met haar dochtertje in het Big Brother-huis te hebben gezeten, besluit Tanja het huis te verlaten. Het moeder zijn in het programma valt haar zwaar, omdat er zoveel dingen zijn die ze niet kan of mag doen. Op 27 oktober is het dan zover, Tanja en Joscelyn verlaten het huis.

BIN 1 - BIN 2 - BIN 3 - BUI 1 - BUI 2 - POL - SHO - SPO - OPM