Een kijkje achter de schermen bij sport.fok

Nickname: mbn
Leeftijd: 25




Hoe ben je coördinator op de managers van FOK! geworden?
mbn: In december 2003 ben ik nieuwsposter bij FOK!sport geworden. Ik begon als voetbalnieuwsposter en pakte er al snel ook Formule 1-nieuws bij. Eigenlijk ben ik me steeds meer gaan bemoeien met de dingen die op FOK!sport gebeurden. In maart van vorig jaar werden voor het eerst coördinatoren ingesteld en Dubbeldrank en Dagobert werden daartoe aangesteld. Nadat Dagobert zijn taken neerlegde, heeft rickmans, die al weblog-coördinator was, die taken enige tijd overgenomen. In november ben ik gevraagd om Coördinator Sport te worden, waardoor rickmans zich weer meer op de weblog kon richten. Recent hebben we rickmans toch weer gevraagd om ons ook op sport als coördinator bij te staan.

Hoeveel uur per dag ben jij als coördinator kwijt aan FOK! per dag?
mbn: De afgelopen weken heb ik erg veel tijd in FOK! gestoken. De F1manager is afgelopen zaterdag weer open gegaan voor het seizoen 2005 en samen met mijn andere coördinatoractiviteiten vroeg dat erg veel tijd. Effectief was ik de afgelopen twee weken denk ik gemiddeld 4-5 uur per dag met FOK! bezig. Als de wielermanager ook weer open is en een paar andere zaken ook weer op rolletjes lopen, hoop ik het af te kunnen met een 2 tot 3 uur per dag.

Hoe ziet jouw FOK!-dag eruit?
mbn: Mijn dagelijkse bezigheden voor FOK!sport zijn eigenlijk vrij divers, maar kun je zo globaal onderverdelen in een viertal zaken.

Het eerste is het bijhouden van de crewfora. In Subsites (crewforum voor de FOK!weblog en FOK!sport), CMW (Coördinatie Managers en Weblog) en Office (forum waar Admins, FA’s, Coördinatoren, en Eindredacteuren overleggen) lees ik alles en reageer waar nodig. Daarnaast heb ik een aantal crewfora waar ik regelmatig in meelees, maar in het algemeen weinig tot niet reageer.

Het tweede is de communicatie met users over verschillende zaken. Op de sportsites werken we met een feedbacksysteem, waardoor zaken vrij centraal binnenkomen. We doen ons best om vragen en opmerkingen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Het derde is de coördinatie van nieuwe ontwikkelingen. Bijvoorbeeld voor de F1manager en wielermanager is er afgelopen weken overlegd met designers, devvers, admins en onze sport-crewleden. Als coördinator probeer je het overzicht te houden en de punten die minder goed verlopen in overleggen aan te stippen, zodat daar oplossingen voor kunnen worden gezocht. Je werkt naar een streefdatum toe en dat is zeker niet altijd makkelijk. Daarnaast zijn er altijd meer leuke ideeën dan we tijd hebben om goed uit te werken, dus worden er prioriteiten gesteld.

Het laatste is het kijken naar het sportnieuws. Zelf probeer ik zowel het sportnieuws op, als buiten FOK! in de gaten te houden, al schiet het door drukte er te vaak bij in. Daarbij kijk ik naar de nieuwsselectie die we brengen, de kwaliteit van onze nieuwsberichten ten opzichte van die van andere sites, het aantal nieuwsposts en met name of we genoeg nieuwsposters hebben. Aan nieuwe nieuwsposters probeer ik wat extra aandacht te besteden, om vragen te beantwoorden en in de gaten te houden of ze er ook plezier in hebben, want het is en blijft een hobby.

Wat is de meest gestelde vraag die je te horen krijgt als coördinator?
mbn: Ik zou niet direct één vraag weten die ik heel vaak krijg. We krijgen veel vragen over de managerspelen. Deelnemers zijn erg betrokken bij het zo goed mogelijk verlopen van het spel en aarzelen niet om daar een vraag over te stellen. Daarnaast werd in de afgelopen weken vaak gevraagd wanneer de F1manager en wielermanager open zouden gaan.

Wat is het meest leuke wat je is overkomen als coördinator?
mbn: Ik ben nog maar kort coördinator en het meest leuke vind ik eigenlijk het algemene beeld dat ik nu van FOK! heb gekregen. De onaflatende inzet van een hoop crewleden is enorm leuk om te zien, vooral als je nieuwe leuke dingen tot stand ziet komen. De lancering van de FOK!F1manager afgelopen zaterdag was ook erg leuk, vooral omdat het qua aanmeldingen tot nu toe een enorm succes blijkt.

Ik kan me voorstellen dat veel users mee willen werken op de managers. Wil je nog wat tegen die users zeggen?
mbn: Eigenlijk dat ze gewoon contact met ons op moeten nemen via sport@fok.nl. Voor de drie managers die we momenteel hebben (voetbal, Formule 1 en wielrennen) en voor FOK!sport kunnen we eigenlijk altijd wel nieuwe mensen gebruiken. Mijn eigen ervaring is dat het voor sportliefhebbers heel leuk is om mee te werken aan een site als de onze.