Dossier Elections 2004

Buitenlandse Zaken:
Edwards was en is nog steeds van mening dat de oorlog tegen Irak noodzakelijk was. Ondanks dit stemde hij tegen het voorstel van Bush om 87 miljard euro extra te geven aan operaties in Irak en Afghanistan. Hij vindt dat de VS in de toekomst samen met internationale partners Irak tot een democratisch land moet opbouwen. Verder moet de VS zich meer gaan richten op het versterken van bondgenootschappen. Bij conflicten zoals tussen India en Pakistan moet er een leidende positie worden ingenomen om zo het conflict vredig op te lossen.
Landen die veelvuldig de mensenrechten schenden moeten hard worden aangepakt. Te denken valt aan Noord-Korea, Cuba en China die ondanks waarschuwingen de mensenrechtenverdragen aan hun laars lappen.

Economie:
Bedrijven die in de VS produceren moeten een belastingverlaging van tien procent krijgen. Bedrijven die overzees produceren moeten daarentegen tien procent extra belasting gaan betalen. Kopers van hun eerste huis krijgen 5000 dollar belastingvrijstelling. Door het ambtelijk apparaat te stroomlijnen moeten de uitgaven van de overheid omlaag.

Defensie:
Het Amerikaanse leger is 's werelds beste leger, dit moet ook zo blijven. Daarom moet er worden geïnvesteerd in betere trainingen en geavanceerdere uitrustingen. Daarnaast moet ook de geheime dienst verbeterd.
De beveiliging in havens, vliegvelden, kerncentrales en chemische fabrieken, de mogelijke doelen van terroristen, moet worden verscherpt.
NMD (National Missile Defense) heeft geen prioriteit, eerst moet men zich richten op de snel in aantal toenemende massavernietigingswapens.