Dossier Elections 2004

Buitenlandse Zaken:
Net als zijn concurrent John Edwards was Kerry niet tegen de oorlog in Irak. Wel denkt hij dat president George Bush sommige zaken verkeerd aangepakt heeft. Op dit moment is het volgens Kerry het beste om de Verenigde Naties bij de gang van zaken te betrekken en er echt een internationale operatie van te maken.
Verder denkt Kerry dat de huidige regering niet genoeg aandacht besteedt aan Afghanistan en het vinden van leden van de terreurbeweging Al-Qaeda. Daarnaast moeten de Verenigde Staten een belangrijke leidersrol gaan spelen in het wereldwijde gevecht tegen de ziekte AIDS.

Economie:
Kerry wil de door Bush ingevoerde belastingverlagingen voor rijke Amerikanen (met een jaarsalaris van meer dan 200.000 dollar) terugdraaien omdat hij vindt dat kiezers uit de midden- en onderklasse van de samenleving het geld beter kunnen gebruiken. De economie wil hij weer op gang brengen met projecten op het gebied van binnenlandse veiligheid en transport. De overheden in de staten krijgen een budget van vijftig miljard dollar om banen te creëren.
Daarnaast wil Kerry belastingvoordeel en andere stimulansen voor bedrijven die huren of verhuizen naar kleine gemeentes. Binnen vijf jaar wil Kerry het begrotingstekort halveren. Hij stemde voor NAFTA en toelating van China tot de World Trade Organization, maar is ook voor strengere arbeids- en milieuvoorwaarden en een bespreking over 120 dagen voor elke nieuwe handelsovereenkomst.

Defensie:
Kerry wil voor de VS een sterk, modern leger. Hij vindt dat er meer gedaan moet worden om de grote hoeveelheid nucleaire wapens die Rusland bezit in te perken.
In zijn eigen land moeten de National Guard en het Americorps een grotere rol gaan spelen bij het beschermen van de burgers. Kerry is voor hervormingen in de binnenlandse inlichtingendiensten. Hij wil strengere controle aan de landsgrenzen maar wel de achterstand bij de naturalisatie van immigranten wegwerken en pardon verlenen aan illegale immigranten die in de VS zijn opgegroeid. Verder wil Kerry de uitkeringen en gezondheidszorg voor illegalen herstellen.