Game Review: 5 x Overloaded

Titel: Yin Hung
Genre: Platform
Platform: Symbian
Prijs: ¤ 5,00
Telefoons: Nokia 3650, 6600, 7650, N-Gage

Niet meteen allemaal babi pangang roepen nu, onze man (of meid?) Yin Hung is on a mission! Hij is op zoek naar de verloren zielen van zijn voorvaderen, die zijn gestolen uit hun rustplaatsen. In zijn zoektocht trekt hij door een aantal werelden om langs vijanden te sluipen en de zielen te bevrijden.

Mijn mening:

Dit spel ziet er erg goed uit. Yin Hung beweegt grappig, zijn staart slingert in het rond en zoals je op de screenshots kunt zien beweegt hij zich in een mooi vormgegeven Oosterse wereld. Ook het geluid is erg mooi en het feit dat je een spel op een later tijdstip kunt voortzetten (je spel wordt opgeslagen nadat je een bepaald level hebt gehaald) is een goed idee, aangezien mobiele games vaak niet lang achter elkaar gespeeld kunnen/zullen worden.

Een (klein) nadeeltje aan het spel is dat het in verhouding redelijk groot getekend lijkt. Je ziet daarom niet zoveel tegelijk van de wereld om je heen, iets dat bij een platformspel een handicap is. Natuurlijk is dat een afweging die je maakt, deze keuze zorgt wel voor een grafisch interessanter spelletje. Ik ben voorlopig nog niet uitgespeeld in ieder geval!

Cijfer: 8