CD Review: Bloomingdale aan zee

Bij het horen van het woord 'Bloemendaal' in combinatie met het woord 'strandtent' borrelt er enige vorm van afgrijzen in mij op. Immers is Bloemendaal niet het dorp waar men naar het strand gaat om "gezien te worden" of omdat er zoveel bekende Nederlanders bruin bakken? Of is Bloemendaal gewoon hip en is het daarom daar verplicht zonnen (om maar niet te spreken van verplicht 2 uur in de file te staan als je daar met de auto heen gaat). Maar goed niets van dit alles voor mij, ik hoef alleen achterover in een zonnetje te zitten, met deze CD op de achtergrond, maar voor de liefhebbers toch even wat info over de strandtent Bloomingdale.Bloomingdale is een vrij jonge strandtent die is neergezet door ID&T, sinds half mei staat Bloomingdale pas in Bloemendaal aan het strand. Het schijnt dat Bloomingdale vrij succesvol is voor ID&T, aangezien ID&T er zelf zeer tevreden over is. Al is het natuurlijk wel de vraag of het succes aan de goede sfeer/ muziek te danken is of dat dat komt door de ontzettende hipheid van Bloemendaal. Het vraagstuk muziek komt uiteraard op de volgende pagina aan bod.

Het schijnt dat je Bloomingdale haast niet kan mislopen. Zodra je het strand van Bloemendaal oploopt kijk je al uit op het houten gebouw. Beneden gekomen meteen naar links en je kan er niet meer omheen. Naast het hoofdgebouw is er een apart gedeelte met strandbedden.

De CD zelf is niet voor niets uitgebracht, naast dat het ding uiteraard het benodigde geld in het laatje moet brengen, schijnt het een weerspiegeling te zijn van de dancemuziek die ten gehore wordt gebracht in de strandtent zelf.

De betrokken sites: