Boek: VLM Photoshop Elements 3 & Paint Shop Pro 9

De boeken Visuele Leermethode Photoshop Elements 3 en Visuele Leermethode Paint Shop Pro 9 zijn bedoeld om deze twee programma's te leren kennen in al hun facetten. Elk boek begint met het verkennen van de applicatie en bouwt vervolgens stap voor stap op in moeilijkheid. In dit geval is stap voor stap ook letterlijk stap voor stap, iedere stap is voorzien van een screenshot, met daarop aangegeven wat er in de tekst precies bedoeld wordt. Hierdoor is het heel erg duidelijk (wellicht voor sommige lezers té duidelijk) wat er bedoeld wordt en hoe dit gedaan moet worden.




De vele illustraties zorgen ervoor dat de lezer van het boek op ieder moment een duidelijk overzicht heeft wat hij of zij aan het doen is of gedaan heeft. Daardoor kun je dit boek ook zo nu en dan rustig in de avonduren doorwerken, zonder continu terug te hoeven bladeren om te zien wat je de vorige keer ook al weer precies gedaan had en wat er nu ook alweer precies moet gebeuren. Ook zijn de boeken zo geschreven dat het nergens belerend is, maar continu informatief blijft. Dit zorgt er voor dat de boeken geschikt zijn voor vrijwel alle leeftijden.




Persoonlijk vind ik deze boeken prima geschikt voor beginnende computergebruikers die graag goed en snel een grafische applicatie onder de knie willen krijgen. Voor een gevorderde gebruiker zal deze methode wellicht al snel tot ergernis leiden, aangezien letterlijk alles stap voor stap beschreven wordt, ook relatief eenvoudige acties zoals het opslaan van een afbeelding. Dit is tegelijkertijd ook één van de sterke punten van deze boeken. De boeken zijn een prima aanschaf voor iedereen die wil beginnen met het leren werken met deze applicaties; ze zorgen voor een zeer uitgebreide basiskennis. Je moet echter niet verwachten dat je direct een grafische goeroe wordt door het lezen van deze boeken, want dat is niet het doel van deze visuele leermethode.


Uitgever: A.W. Bruna ISBN: 9022949745 en 9022949743 Pagina's: 320 en 382
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!