Unreal Tournament Review

Ahh multiplayer! Dat waar dit hele spel eigenlijk om draait. Mischien is het beter om eerst even uit te leggen wat multiplayer nu precies is. Multiplayer, de naam zegt het al, betekent dat je met meerdere mensen speelt. Dit is meestal via het internet maar kan ook via een modem of een thuisnetwerk (LAN). In Unreal Tournament zijn er 6 verschillende multiplayer opties:

- Deathmatch:
Hierbij speelt iedereen voor zichzelf. De bedoeling is om iedereen die je tegen komt, zo snel mogelijk te fraggen (= killen, kapot maken, vermoorden, noem maar op). Degene die het eerste een aantal frags heeft, of diegene die na een bepaalde tijd de meeste frags heeft, is de winnaar.

- Deathmatch TeamPlay:
Dit is een variatie op het normale DeathMatch, je zit nu bij een groep, en met die groep moet je andere groepen fraggen. De groep die als eerste een bepaald aantal frags heeft, of die na een bepaalde tijd de meeste frags heeft, is de winnaar.

- Capture The Flag (CTF)
Dit is een heel interessante vorm van TeamPlay. Elk team heeft een vlag. Het doel is de vlag van je tegenstanders te veroveren door deze aan te tikken, vervolgens naar je eigen base (= waarjouw vlag hangt) te rennen en je eigen vlag aanraken. Dit noemt men een capture. Het team met de meeste aantal captures na een tijd is winnaar.

- Assault
Assault is erg leuk om te spelen. Het is de bedoeling dat, als je bij het defend team zit, je base te verdedigen tegen de assaulters (het andere team dus). Als je bij de assaulters zit, moet je proberen stap voor stap de base te veroveren. Is dit gelukt, dan hebben de assaulters gewonnen. Als het na het verstrijken van de tijdlimit niet gelukt is, hebben de defenders gewonnen.

- Domination
Deze vorm van multiplayer zal de TFC'er (=TeamFortressClassic, een addon van Half-Life) bekend voorkomen. Het is de bedoeling om punten te halen door bepaalde gebieden te veroveren en die een tijd lang "in bezit" te houden. Hoe langer een gebied bij jouw team hoort, des te meer punten krijg je. Het team dat het eerste een aantal punten heeft, of dat na een bepaalde tijd de meeste punten heeft, heeft gewonnen.

- Last Man Standing
Dit is geen teamplay, maar het gaat erom wie er het langste kan overleven. Je begint met 30 levens, elke keer dat iemand jou fragt gaat er een leven vanaf. Degene die als laatste overblijft, of degene die na een bepaalde tijd de meeste levens overheeft, heeft gewonnen.