Gamescom 2024: Crimson Desert

Op Gamescom werd ik uitgenodigd door de Koreaanse ontwikkelaar Pearl Abyss om hun nieuwe titel Crimson Desert te komen bekijken. Crimson Desert Is een open wereld action-rpg. Voor het spel is een volledig nieuwe Engine ontwikkeld, namelijk BlackSpace Engine. In Crimson Desert volgen we het verhaal van Kliff en zijn groep huurlingen op missie door de wereld van Pywel.

Crimson Desert

Crimson Desert is een single player action-rpg in een middeleeuwse fantasy setting. Er bestaan meerdere culturen en mythische wezens in de wereld van Pyrel. Zij hebben allemaal hun eigen typen biomen en steden. Het vormen van deze biomen en steden wordt mogelijk gemaakt door de BlackSpace Engine, in deze engine is het mogelijk om zeer gedetailleerde delen terrein te maken die tot leven komen door real time weer en omgevingseffecten waaronder temperatuurverschillen. 

De wereld van Pywel ziet er ontzettend goed uit en er is van alles te doen. In de Demo die ik gespeeld heb, mocht ik het opnemen tegen een aantal verschillende bazen. Het combat-systeem is vergelijkbaar met een soulslike, maar dan met een flinke Mortal Kombat-achtige saus overgoten waardoor meerdere combos uit te voeren zijn. Deze combos zul je ook hard nodig hebben want de bazen in dit spel zijn net zo genadeloos als dat je van een soulslike zou verwachten (Let op Crimson Desert is geen Soulslike). De combat is uitdagend en je zult goed op moeten letten om niet overweldigd te raken. Kliff beschikt over een zwaard, schild en een boog. Je kunt ook wapens van de verslagen vijanden gebruiken in je arsenaal, om nog meer combos mogelijk te maken. Verder zul je moeten rollen, springen, pareren en gebruik moeten maken van verschillende worstel technieken om het gevechtssysteem volledig eigen te maken.

Crimson Desert Crab

Crimson Desert belooft meerdere manieren om jezelf door de open wereld te navigeren en kent ook een misdaad systeem. Ik heb dit zelf nog niet kunnen bekijken in game, maar in verschillende trailer video's was dit een van de paradepaardjes van het spel. Zo krijg je uiteraard te maken met paarden maar kun je later ook gebruik maken van een luchtballon, huifkarren en zelfs een soort vleugels.

In Crimson Desert zul je verschillende missies moeten doen om Kliff sterker te maken, je zult puzzels moeten oplossen en kerkers moeten doorkruisen om gear en grondstoffen te vinden. Er zijn verschillende activiteiten in het spel verwerkt om grondstoffen te vinden zoals: Minen, koken, jagen, verzamelen, vissen, paarden temmen en nog veel meer. Ik ben behoorlijk enthousiast geworden door de Crimson Desert presentatie, het ziet er uit als een solide action-rpg en zit dan ook te wachten op meer informatie. Een releasedatum is er helaas nog niet. Hieronder een voorproefje. De gameplay trailer en de Reed Devil Boss trailer.