One Piece: Pirate Warriors 4

In de manga van One Piece is de Whole Cake Island arc voorbij. En na tig games die steeds stopte bij Dressrosa en de flamboyante Doflamingo kunnen we eindelijk eens verder in het verhaal van One Piece. One Piece: Pirate Warriors 4 laat ons tegen Big Mom vechten en dat mogen we zelfs als Luffy in zijn Gear 4-vorm.

Wie One Piece volgt weet dat de Whole Cake Island-arc een hele lange opbouw heeft. Dat niet alleen, er komen ook heel veel nieuwe personages bij. Denk aan de Minks, de beestachtigen met de hond Inuarashi en kat Nekomamushi als leiders en de Germa 66, de familie van scheepskok Sanji. One Piece: Pirate Warriors 3 had een kleine 40 speelbare personages. One Piece: Pirate Warriors 4 kan daar makkelijk overheen gaan. De makers, Omega Force en Koei Tecmo, hebben al aangekondigd het grootste roster ooit te hebben voor deze franchise. Voor nu zijn er nog maar zeven personages aangekondigd. Natuurlijk is Luffy zelf van de partij. Sanji en Jimbei zijn nu aan het roster toegevoegd, net zoals Ichiji, Niji, Yonji en Reiju, de broers en zus van Sanji. Reiju was in de vorige One Piece World Seeker nog afwezig, maar dit keer mogen we met de giftige zus vechten.

One Piece: Pirate Warriors 4 - Reiju (Foto: Bandai Namco)

One Piece: Pirate Warriors 4 zal het originele verhaal volgen van begin tot en met de Whole Cake Island. Dus ja, ook het epische gevecht tussen de grootste piraten en de marine in de Marineford-arc gaan we weer meemaken. Net zoals het wel erg lang durende gevecht met de door en door slechte Doflamingo in de Dressrosa-arc. Ik hoop zelf nog stiekem op een verschijning van Kaidou, een van de sterkste schurken uit de serie, maar de kans is klein. Misschien als ze later DLC gaan uitbrengen dat het kan, maar voor nu is het einde op de snoep-eilanden van Big Mom. Daar moeten we Sanji redden voordat hij trouwt met een van de dochters van Big Mom, Pudding. Dat betekent in ieder geval veel schurken, want Big Mom heeft nogal veel zonen en dochters met speciale Devil Fruit-krachten.

One Piece: Pirate Warriors 4 is een zogenaamde musou-game. Dat wil zeggen: er zijn honderden vijanden tegelijk op het scherm en jij moet ze allemaal verslaan terwijl je allerlei opdrachten moet voltooien in de missie. De gameplay lijkt verdomd veel op die van One Piece: Pirate Warriors 3, niet echt een verrassing. Je hebt gewone aanvalsknoppen en speciale skills op een cooldown. Elke speelbaar personage heeft natuurlijk aanvallen die we kennen uit de serie. Luffy doet zijn Red Hawk, maar nu heeft hij ook nieuwere moves in zijn repertoire. Hij gebruikt nu onder andere Gomu Gomu No Hanabi uit de Skypiea-arc en de Gigant Thor Axe uit de Strong World-film.

One Piece: Pirate Warriors 4 - Luffy Gear 4 (Foto: Bandai Namco)

Luffy kan ook tijdelijk veranderen in Bounceman, Gear 4. Die cooldown duurt natuurlijk het langst voordat het beschikbaar komt. Als Bounceman krijg je een nieuwe move-set. Daarnaast kost powerdashen niets en is hij ook immuun tegen aanvallen als hij dasht. In de demo kon zijn Bounceman-modus niet uitgezet worden als je die eenmaal getriggerd had. Of Luffy net zoals in de manga zwakker wordt na zijn verandering is dus niet bekend. Dat hij compleet verlamd raakt zoals in de manga lijkt ons onwaarschijnlijk, maar wat debufs zou wel passend zijn. De overige aangekondigde personages waren niet in de demo te vinden, maar we mogen er van uit gaan dat ze allemaal hun eigen move-set en speelstijl hebben. Dat was in eerdere Pirate Warrior-games ook het geval.

In de demo van One Piece: Pirate Warriors 4 loop, ren, spring en vecht je door het kleurrijke snoepwereld van Big Mom. De bomen en planten leven, er zijn veel vijanden en de boel hapert geen moment. Het gevecht tegen Big Mom levert ook flashy moves op, kortom, Omega Force is weer op het goede musou-pad. Met honderd+ uur in Pirate Warriors 3 weet ik haast zeker dat ik deel 4 weer uitgebreid ga spelen. Maar er zijn nog wel veel vragen: wie zijn er nog meer speelbaar, tot hoe ver gaat het verhaal dit keer, hoe level je de personages, zijn er andere spelmodussen? De Tokyo Game Show komt eraan, daar zullen vast weer een paar details bekendgemaakt worden. Bandai Namco heeft ook nog even: One Piece: Pirate Warriors 4 komt ergens in 2020 uit op PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc.