Vuelta: Etappe 2 - De kop is eraf

We zijn onderweg, de eerste etappe van de Vuelta a España is achter de rug en Brandon McNulty mag in de leiderstrui vertrekken na zijn tijdritzege van gisteren. Vandaag een normale rit, bijna tweehonderd kilometer lang en nog altijd binnen Portugal.

Het peloton stapt even na één uur Nederlandse tijd op de fiets in Cascais en krijgt bijna gelijk al een klimmetje te verwerken: de Alto do Lagoa Azul, ruim vijf kilometer aan bijna vijf procent. Het is vervolgens tientallen kilometers een kwestie van op en neer rijden, met klimmetjes die stevig zat zijn, maar geen punten opleveren.

In de finale van de rit wacht de Alto da Batalha, bijna zeven kilometer aan ruim drie procent. Niet zwaar genoeg voor de klassementsrenners, maar de weinige sprinters in het peloton kunnen er wel in de problemen komen. Na die klim is het een stuk in dalende lijn naar Ourem, waar de finishlijn getrokken ligt.

Voor een beduidend meer uitgebreide voorbeschouwing verwijzen we weer vrolijk door naar het FOK!forum, hier om precies te zijn.

Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)

De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)
De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)