FOK! Wat een weer: koud en veel regen

weerbanner (Foto: FOK.nl)


Goede morgen!

Waarschuwing:
In de loop van maandagmiddag gaat het in het westen hard waaien, waarbij er in de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland en in het westen van Noord-Brabant kans is op zware windstoten. Verder trekken er tegelijkertijd enkele stevige buien over, mogelijk met onweer. In de loop van maandagavond neemt de wind af. Er is kans op overlast bij buitenactiviteiten zoals (water)sport en evenementen (vooral in tenten), verder kunnen zware windstoten lastig zijn voor het verkeer, vooral voor fietsers, vrachtwagens en auto's met aanhanger of caravan. De windstoten hebben een snelheid van 80-100 km/u in Zeeland en Zuid-Holland. In Noord-Holland en het westen van Brabant zijn de windstoten waarschijnlijk wat minder sterk: 75-90 km/u. De windstoten komen uit het noordwesten.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend is het bewolkt. In het westen regent het en de regen breidt zich uit over het hele land. De wind is zwak tot matig en komt uit een zuidelijke richting. Aan het einde van de ochtend neemt de wind op de zuidwestkust toe naar (vrij) krachtig, windkracht 5-6, uit het westen.

Vanmiddag regent het op veel plaatsen. Soms kan het flink doorregenen en plaatselijk is een klap onweer niet uitgesloten. Op meerdere plaatsen kan tot de avond 20-30 mm regen vallen, vooral in de noordelijke helft. Het wordt slechts 13°C. De zwakke tot matige wind uit het zuiden draait in de loop van de middag in de westelijke helft naar een noordwestelijke richting en neemt toe naar vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. Aan de zuidwestkust neemt de wind toe naar hard tot stormachtig, windkracht 7-8. In het zuidwesten is er kans op zware windstoten van 80-100 km/u.

Vanavond is het bewolkt en regent het bijna overal. Daarbij is er een kleine kans op onweer. In de loop van de avond wordt het in het noordwesten overwegend droog. De wind komt uit een noordwestelijke richting en is matig tot vrij krachtig, in het kustgebied en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6. In het zuidwesten is er eerst nog kans op zware windstoten van 75-90 km/u.

Vannacht valt er plaatselijk een enkele bui. De minimumtemperatuur ligt tussen 10°C vlak aan zee tot rond 7°C landinwaarts. De wind waait uit een noordwestelijke richting en is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Tot morgen!   

               

Gister regende het in, eh, waar niet in Nederland? (Foto: Ouwesok)
Vandaag regent het in, eh, waar niet in Nederland? ((Archief)foto: Ouwesok)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.