FOK! Wat een weer: nog niet helemaal rustig

winterbanner

Goede morgen!

Vanochtend blijft het wisselvallig met buien. In Zeeland en Zuid-Holland geldt nog code geel wegens zware windstten tot 9:00. De wind draait van west naar noordwest en is boven de zuidwestelijk helft van het land matig tot vrij krachtig, langs de westkust hard en mogelijk stormachtig, windkracht 7-8. Verder komen er langs de zuidwestkust zware windstoten van 75-85 km/u voor. Later neemt de wind langs de westkust af naar krachtig, windkracht 6 en verdwijnen de zware windstoten weer. In het noordoosten staat verder amper wind.

Vanmiddag is het wisselend bewolkt met enkele buien, in het zuidwesten een kleine kans op onweer of hagel. Later wordt het in het noorden droog en komt de zon nog even tevoorschijn. Met een maximumtemperatuur van ca. 10°C is het vrij fris. De noordwestenwind is matig, vlak aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Vanavond komen er opklaringen voor. In het noorden blijft het droog. In het zuiden vallen nog buien en wordt het pas in de tweede helft van de avond droog. Later is er in het westen ook weer een bui mogelijk. De noordwestelijke wind is boven land matig, langs de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Komende nacht komen er in het westen en noordwesten enkele buien voor, elders is het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 1°C plaatselijk in het oosten tot 6°C langs de kust. Boven land staat er weinig wind, langs de kust staat er een matige tot vrij krachtige wind uit het noordwesten. 

Tot morgen!

                   

Maastrisch onder de wolken vanaf het Fronterpark (Foto: Pukeko)
Maastricht onder de wolken vanaf het Fronterpark (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.