Uitslag Ajax - FC Twente

Een week na de zware nederlaag tegen Feyenoord heeft Ajax zich hersteld door van FC Twente te winnen. Bij rust keken de Amsterdammers nog tegen een achterstand aan in de Johan Cruijff Arena, maar ze wonnen uiteindelijk met 2-1.

Ajax had vorige week in Rotterdam nog met 6-0 verloren en ook bestuurlijk was het erg onrustig in Amsterdam. In de eerste helft was de eerste kans nog wel voor Ajax voor Steven Bergwijn, maar na een half uur stond het 0-1 voor FC Twente dankzij een rake kopbal van Ricky van Wolfswinkel.

Na rust ging Ajax verder met vier verdedigers in plaats van vijf en de Amsterdammers kregen daarna wat meer controle over de wedstrijd. Na een kwartier in de tweede helft kwamen de Amsterdammers langszij. Eerst dacht de thuisploeg nog een strafschop te krijgen, maar die werd na ingrijpen van de VAR omgezet naar een vrije trap. Uit die vrije trap kopte Brian Brobbey raak.

Tien minuten voor tijd kwam Ajax op voorsprong. Na een overtreding op Devyne Rensch kreeg de ploeg van John van 't Schip op aanwijzen van de VAR nu wel een penalty en die werd binnengeschoten door Bergwijn. In de slotfase was het nog billenknijpen voor de thuisploeg en kreeg FC Twente de nodige kansen, maar het bleef 2-1 en de Amsterdammers stijgen naar de voorlopige vijfde plaats. FC Twente blijft op de derde plaats staan.