Opel, Fiat en CitroŽn roepen 170.000 auto's terug

Autofabrikant Stellantis, eigenaar van de merken Fiat, Peugeot, Opel en Citroën, roept momenteel ongeveer 170.000 auto's terug. Bij sommige auto's is er een verhoogd risico op het ontstaan van brand. 

Vanwege problemen met de motorbesturingseenheid moeten bepaalde modellen van Opel, Peugeot, Citroën en DS naar een erkende garage. Bijna 170.000 voertuigen wereldwijd worden getroffen door deze terugroepactie. De fout leidt tot een onjuiste verbruiksevaluatie van de AdBlues, wat wordt gebruikt voor de zuivering van uitlaatgassen.

De terugroepactie heeft betrekking op de volgende modellen
De Opel-modellen Mokka, Astra en Grandland worden teruggeroepen, evenals de Peugeot-modellen 208, 308, 3008 en 5008 en de Citroën-modellen C3, C5 Aircross en DS3 en DS4.

50.000 bestelwagens van Opel, Peugeot, Fiat en Citroën vallen onder een tweede terugroepactie. Een lekkende stuurbekrachtigingsleiding kan leiden tot een defecte stuurbekrachtiging en een verhoogd risico op brand. Bestuurders van de Citroën Jumper, Fiat Ducato, Opel Movano en Peugeot Boxer vanaf modeljaar 2023 moeten naar een erkende garage gaan.