Uitslag AZ - RKC

AZ heeft de thuiswedstrijd tegen RKC met de nodige moeite gewonnen. De Alkmaarders keken bij rust tegen een 0-2 achterstand aan, maar halverwege de tweede helft draaide de ploeg van Maarten Maartens het volledig om en won met 3-2.

RKC was door de overwinning van Excelsior op vrijdag naar de zestiende plaats gezakt in de stand en moet punten halen om nacompetitie te voorkomen en kwam in Alkmaar ook sterk uit de startblokken. Binnen drie minuten stond RKC op voorsprong dankzij David Min. AZ kreeg goede kansen op de gelijkmaker, RKC-keeper Etienne Vaessen stond meerdere malen in de weg en de thuisploeg raakte ook nog eens de paal. Vlak voor de rust zorgde Min met een prachtige treffer voor de 0-2. De spits schoot raak net over de middenlijn.

In de tweede helft ging AZ op zoek naar de aansluitingstreffer en die zou ook vallen voor de thuisploeg. Twintig minuten na rust zorgde Yuki Sugawara voor de 1-2. Tien minuten na de goal van de Japanner zorgde Ibrahim Sadiq voor de gelijkmaker.

AZ hoopte na de gelijkmaker op meer en de 3-2 hoefde niet lang op zich te wachten. Twee minuten na de 2-2 zette Vangelis Pavlidis de thuisploeg op voorsprong door zijn 26ste goal in de eredivisie te maken en dat was voldoende voor de winst.