Luchtaanval op Iraanse ambassade in SyriŽ, meerdere doden

Bij een explosie vlak naast de Iraanse ambassade in de Syrische hoofdstad Damascus kwamen meerdere mensen om het leven. Minister van Buitenlandse Zaken Faissal Mekdat sprak over verschillende doden.

Volgens de Iraanse Revolutionaire Garde kwamen zeven leden om het leven. Onder hen twee brigadegeneraals Mohammad Reza Sahedi en zijn plaatsvervanger Mohammad Hadi Haji, aldus de Revolutionaire Garde. Sahedi zou een van de generaals van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) zijn geweest die verantwoordelijk was voor operaties in Syrië en Libanon, zo meldde het Iraanse persbureau Tasnim.

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amirabdollahian gaf Israël de schuld van de luchtaanval en doden op het ambassadeterrein. Volgens Syrische en Iraanse media zouden de aanvallen zijn uitgevoerd "vanuit de richting" van de door Israël bezette Golanhoogten. Het Israëlische leger gaf aanvankelijk geen commentaar op de rapporten.

De Israëlische luchtmacht bombardeert herhaaldelijk doelen in buurland Syrië in een poging te voorkomen dat Iran en zijn geallieerde milities, zoals de Libanese Hezbollah, hun militaire invloed in het land uitbreiden.