Overblijfselen van vermiste Franse peuter …mile gevonden

Het lichaampje van de vermiste tweejarige peuter Emile uit het Franse gehucht Haut-Vernet is gevonden. De peuter was sinds 8 juli vorig jaar vermist. Dit werd gemeld door de lokale omroep BFMTV. Gisteren zijn botten aangetroffen en uit onderzoek is gebleken dat ze van de peuter zijn.

Volgens BFMTV heeft een wandelaar zaterdag een schedel gevonden. De botten zijn vervolgens per helikopter naar een onderzoekscentrum gebracht.

Dit weekend is bevestigd dat het inderdaad om Emile gaat. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend gemaakt. Het is dus niet duidelijk of er sprake is van een misdrijf of een tragisch ongeluk. 

De kleine Émile verdween op 8 juli terwijl hij aan het spelen was in de tuin van zijn grootouders in Le Vernet, een dorp met ongeveer 125 inwoners in Zuidoost-Frankrijk. Men vermoedt dat hij vrijwillig vertrok. Burgemeester François Balique verklaarde twee dagen later op de Franse televisie: "De familie was bezig met het voorbereiden om het huis te verlaten voor een uitstapje. Hij maakte van dat korte moment van afleiding gebruik om weg te lopen." Zijn grootouders merkten dat hij er niet meer was toen ze hem in de auto wilden zetten.

Twee buren zagen de peuter nog rond 17.00 uur. Sindsdien ontbreekt elk spoor van de jongen. Er was al maandenlang een onderzoek gaande naar zijn verdwijning, maar er waren geen grote doorbraken.