Uitslag N.E.C. - PSV

PSV heeft voor het eerst dit seizoen een nederlaag geleden in de Eredivisie. In Nijmegen ging de koploper met 3-1 onderuit tegen N.E.C.

PSV begon nog wel prima aan het duel. Nadat Babayo eerst nog een grote kans miste scoorde hij na twintig minuten wel de openingstreffer. Ook in de rest van de eerst helft waren de bezoekers de betere ploeg maar vlak voor rust kwam N.E.C. toch langszij, na een overtreding van Veerman scoorde Schöne uit een penalty de gelijkmaker.

Vlak na rust kwam N.E.C. zelfs op voorsprong toen Sano uit de rebound de 2-1 maakte. Een paar minuten later Sow na een voorzet van Perreira zelfs voor de 3-1 voor de thuisclub. Het niveau van PSV zakte diep weg en zelfs een aansluitingstreffer leek er geen moment in te zitten tot het toch nog een een penalty kreeg. De inzet van De Jong werd echter gekeerd door Cillessen die daarmee voor het eerst in zijn loopbaan in de Eredivisie een strafschop stopte.