Uitslag Vitesse - Almere City

Vitesse heeft zaterdagavond in Gelredome op de valreep één punt overgehouden aan het duel met Almere City (1-1). Door het gelijkspel blijft het verschil met de nummers vijftien en zestien vijf punten.

Vitesse kon profiteren van het gelijkspel tussen Excelsior en RKC, de nummers vijftien en zestien. Maar dan moesten de Arnhemmers zelf wel winnen van Almere City en na negentien minuten keek de ploeg van Edward Sturing tegen een achterstand aan. Kornelius Hansen zorgde voor de 0-1.

Even daarvoor had Hadj Moussa een goede kans gemist voor Vitesse, en aan het einde van de eerste helft kreeg de Algerijn een nieuwe mogelijkheid, ditmaal schoot hij op de paal.

Vroeg in de tweede helft ontsnapte Vitesse tot tweemaal toe aan de 0-2. Eerst redde Eloy Room op een kopbal van Thomas Robinet en even later werd een goal van Almere City afgekeurd vanwege een overtreding.

Nadat Vitesse goed weg kwam, kwam het weer wat beter in de wedstrijd en kreeg ook kansen op de gelijkmaker. Toch was het lang wachten op de 1-1, die vlak voor tijd zou vallen dankzij Hadj Moussa. Na de gelijkmaker schoot de Algerijnse aanvaller ook nog op de onderkant van de lat.