Uitslag Excelsior - RKC

De degradatiekraker tussen Excelsior en RKC Waalwijk heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. In Rotterdam werd het tussen de beide ploegen 1-1.

De openingsfase kregen beide kansen om de score te openen. De eerste kans was voor Excelsior en daarna werd RKC een paar keer gevaarlijk, maar dankzij een aantal goede reddingen van Excelsior-doelman Stijn van Gassel kwam RKC niet tot scoren in de eerste helft. Net iets na het half uur kwam Excelsior wel tot scoren. Uit een afgemeten voorzet van Couhaib Driouech kopte Siebe Horemans raak.

Na de 1-0 van Excelsior had RKC het moeilijk met de thuisploeg. Toch kon Excelsior in de tweede helft geen afstand nemen van de Waalwijkers, waardoor het spannend bleef in Rotterdam. RKC bracht Michiel Kramer en Mats Seuntjens voor aanvallende impulsen en dankzij een goede actie van laatstgenoemde maakte RKC gelijk via een afstandsschot.

In het laatste kwartier werd niet meer gescoord en dus moesten beide ploegen genoegen nemen met één punt. de ploegen staan nu op 22 punten: Excelsior staat enkel dankzij een iets minder slecht doelsaldo vijftiende.