Uitslag Fortuna Sittard - PEC Zwolle

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond het thuisduel tegen PEC Zwolle met 3-1 gewonnen. Door de zege stijgen de Limburgers naar een knappe achtste plaats in de eredivisie.

Fortuna Sittard is de laatste weken goed in vorm en tegen PEC Zwolle waren de Limburgers ook beter dan hun tegenstander. Nadat Fortuna Sittard al meerdere malen voor dreiging zorgde maakte Kaj Sierhuis tien minuten voor de rust de openingstreffer.

Ook in de tweede helft was Fortuna Sittard beter dan PEC Zwolle, al dacht PEC even aan een strafschop na mogelijk hands van Mitchel Dijks. Nadat de VAR minutenlang de beelden had bestudeerd werd besloten geen strafschop toe te kennen. Direct daarna maakte Fortuna Sittard de 2-0 dankzij Justin Lonwijk.

In de extra tijd wisten beide ploegen eenmaal te scoren en het werd in Limburg 3-1 voor de thuisploeg.