PSV uitgeschakeld in Champions League na slechte start in Dortmund

PSV is woensdagavond door Borussia Dortmund uitgeschakeld in de achtste finale van de Champions League. Na een gelijkspel (1-1) in eigen huis verloren de Eindhovenaren op bezoek bij Borussia Dortmund met 2-0.

PSV werd in de beginfase van de wedstrijd volledig overklast door Borussia Dortmund. Ian Maatsen was in de tweede minuut van de wedstrijd al dicht bij de openingstreffer. Het schot van de Nederlandse linksback ging via de hand van keeper Walter Benítez nog op de lat, maar één minuut later was het alsnog raak voor de thuisploeg. Jadon Sancho schoot vanaf net buiten de zestien metergebied raak. Daarna kreeg Dortmund ook kansen op meer via Niclas Füllkrug Donyell Malen, die werden gemist.

Pas na een half uur spelen werd PSV voor het eerst dreigend. Johan Bakayoko zorgde daarvoor, maar zijn inzet werd makkelijk gepakt door de doelman van Dortmund. In de tweede helft bracht PSV-trainer Peter Bosz Hirving Lozano en de Mexicaan was dicht bij de gelijkmaker, maar het afstandsschot raakte de paal. PSV kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en Babayoko zorgde voor nieuw gevaar voor de Eindhovenaren, ditmaal werd zijn inzet knap gekeerd.

Snel daarna leek Dortmund de wedstrijd te beslissen. Uit een vrije trap leek Füllkrug de 2-0 te maken, maar deed dat net in buitenspelpositie en het doelpunt werd terecht afgekeurd. In het resterende kwartier ging PSV op zoek naar de gelijkmaker en in de extra tijd kreeg Luuk de Jong de kans op de 1-1, alleen schoot hij hoog over. In de volgende aanval maakte Marco Reus de 2-0 na een glijpartij van Isaac Babadi.