MotoGP-coureur Bagnaia pakt eerste zege van het jaar in Grand Prix van Qatar

Op het Lusail International Circuit is zondag het MotoGP-seizoen van start gegaan. De Grand Prix van Qatar werd wat de overwinning betreft niet de meest enerverende race ooit, maar vooral daarachter was het zeker een vermakelijk begin van het jaar.

Net als in de sprintrace was de poleposition voor Jorge Martin, met Aleix Espargaro en Enea Bastianini naast hem op rij één. De tweede rij werd gevormd door Brad Binder, Francesco Bagnaia en Marc Marquez, voor Fabio Di Giannantonio, Pedro Acosta en Alex Marquez. Maverick Viñales, Jack Miller en Raul Fernandez startten vanaf rij vier, voor Johann Zarco, Miguel Oliveira en Marco Bezzecchi.

De motor van Fernandez gaf op de grid de geest, maar hij weigerde de pitstraat in te gaan, waardoor de hele boel vertraging op liep. Na wat wachten kregen we een extra opwarmronde en mocht Fernandez vanaf de laatste plek op de grid starten, waarbij Bagnaia een topstart kende en de leiding pakte, voor Martin, Binder, Marc Marquez, Bastianini en Miller.

Miller gleed na ronde één onderuit, terwijl zijn teamgenoot Binder plek twee overnam van Martin. Dat duurde niet heel lang, terwijl Marc Marquez aan kon sluiten op plek vier en debutant Acosta op de zesde plek reed, vlak achter Alex Marquez. Halverwege de race was het allemaal wat gekalmeerd en had Bagnaia een mooie voorsprong op Binder, Martin en Acosta, die Marc Marquez verschalkte.

In de slotfase begon Acosta het bijzonder zwaar te krijgen, hij zakte beetje bij beetje weg naar de achtste plek. Bagnaia sloot ondertussen zijn snaarstrakke race op overtuigende wijze af als winnaar, voor Binder en Martin. Marc Marquez sloot zijn Grand Prix-debuut op de Ducati af met plek vier, voor Bastianini, Alex Marquez, Di Giannantonio, Espargaro en Acosta.