Lopez wint Moto2-race Qatar, podium voor Belg Baltus; Nederlanders in de punten

Ook in de Moto2 is zondag de Grand Prix van Qatar verreden. Het seizoen werd afgetrapt op het Lusail International Circuit en net als in de Moto3 werd het een race die pas in de laatste ronde werd beslist.

Aron Canet stond op poleposition en had Alonso Lopez en Albert Arenas naast hem op rij één, gevolgd door Manuel Gonzalez, Tony Arbolino, Barry Baltus, Marcos Ramirez, Izan Guevara en Zonta van den Goorbergh. De tweede Nederlander, Bo Bendsneyder, nam plaats op de zeventiende plek op de grid.

Lopez pakte in de openingsfase de leiding, voor Gonzalez, Arenas, Arbolino, Canet, Baltus, Ai Ogura en Van den Goorbergh. Het duurde niet lang voor Canet zich weer naar voren reed en na een paar ronden had hij gewoon de leiding weer in handen, terwijl hij met Gonzalez en Lopez een beetje weg begon te rijden bij Arenas en Ogura.

Het gevecht ging voorin nog prima verder en Lopez sloeg weer terug, waarna Canet het juist zwaar begon te krijgen. Voor Baltus ging het de andere kant op: de Belg pakte plekje na plekje en halverwege reed hij op de derde plek, achter Gonzalez en Lopez en met een gaatje naar Ogura, Garcia en Canet.

Gonzalez haakte in de slotfase af, terwijl Garcia juist aansloot bij Lopez en Baltus. In de laatste ronde streden Lopez en Baltus om de overwinning en die was dan toch voor Lopez, met de Belg op de tweede plek, voor Garcia, Ogura en Gonzalez. Van den Goorbergh zakte naar de dertiende plek, één positie voor Bendsneyder.