Veijer begint Moto3-jaar met vijfde plek, Alonso wint in Qatar

Op het Lusail International Circuit is zondag het nieuwe seizoen in de Moto3 van start gegaan. De Grand Prix van Qatar leverde gelijk alweer een klassieke Moto3-race op, waarin voor alle podiumplekken werd geknokt tot in de laatste meters.

Daniel Holgado had de poleposition te pakken, voor Ivan Ortola en José Antonio Rueda. Adrian Fernandez, Matteo Bertelle en Joel Kelso startten vanaf rij twee, voor Riccardo Rossi, David Alonso en Vicente Perez - Collin Veijer mocht plaatsnemen op de tiende plek op de startgrid.

Na de eerste schermutselingen reden Rueda, Holgado en Ortola voorop, met Veijer op de achtste plek, maar dat duurde niet lang: Rueda schoof onderuit en tikte Ortola ook tegen het asfalt. Voorin ontstond in de ronden erna een flinke kopgroep van een man of tien, waar Holgado en Alonso voorin reden en Veijer er ook constant lekker bij zat.

Met vijf ronden te gaan was de situatie voorin nog altijd vergelijkbaar, hoewel Veijer een klein beetje naar achteren was gezakt in de groep. Bij het ingaan van de slotronde had Holgado nog altijd de leiding in handen, voor Rossi, Taiyo Furusato, Perez en Fernandez - Veijer begon er op de zevende plek aan.

Fernandez en Perez vielen in de slotronde weg uit de groep, waarna Alonso en Holgado knokten om de winst. Die ging na een mooi gevecht naar Alonso, voor Holgado en Furusato. Rossi finishte als vierde, Veijer startte zijn jaar met een keurige vijfde plek.