Martin wint eerste MotoGP-sprintrace van het jaar, goede kwalificaties Veijer en Van den Goorbergh

Op het Lusail International Circuit is het nieuwe MotoGP-seizoen van start gegaan. Zaterdagavond werd de eerste sprintrace van het jaar verreden, wat gelijk weer een vermakelijke race werd. Zondag staat de Grand Prix van Qatar op het programma.

Jorge Martin had de poleposition te pakken en stond op rij één naast Aleix Espargaro en Enea Bastianini. Op rij twee stonden Brad Binder, Francesco Bagnaia en Marc Marquez, voor Fabio Di Giannantonio, de indrukwekkende debutant Pedro Acosta en Alex Marquez.

Martin kende een uitstekende openingsronde en behield de leiding, alleen Binder kon echt volgen. Espargaro volgde, voor Bagnaia, Bastianini, Jack Miller, Marc Marquez, Di Giannantonio en Alex Marquez.

Di Giannantonio ging na drie ronden onderuit, terwijl Bagnaia de derde plek overnam van Espargaro. Halverwege de race was het nog altijd Martin die voorop reed, terwijl Binder hem wat moest laten gaan en juist bezoek kreeg van Bagnaia, Marc Marquez en Espargaro.

Martin's overwinning kwam niet in gevaar, sprintzege nummer één was een feit. Binder pakte de tweede plek en Espargaro won het duel om de laatste podiumplek van Bagnaia, met Marc Marquez op de vijfde plek, voor Bastianini, Alex Marquez en een prima achtste plek voor Acosta.

In de Moto3, waar de race zondag om 15.00 uur begint, was de poleposition voor Daniel Holgado, met Ivan Ortola en toptalent José Antonio Rueda naast hen op rij één. Adrian Fernandez, Matteo Bertelle en Joel Kelso vormen rij twee, Collin Veijer mag vanaf de tiende plek vertrekken.

De Moto2 start zondag om 16.15 uur met Aron Canet, Alonso Lopez en Albert Arenas op rij één, voor Manuel Gonzalez, Tony Arbolino en Barry Baltus. Zonta van den Goorbergh start vanaf de negende plek, Bo Bendsneyder mag plaatsnemen op positie zeventien.

De MotoGP start tot slot om 18.00 uur.