'Transitie van verbrandingsmotors naar e-cars zal 30 tot 35 jaar duren'

De voorzitter van de Raad van Bestuur van Bosch, Hartung, verwacht dat het minstens 30 tot 35 jaar zal duren om wereldwijd alle auto's met verbrandingsmotoren te vervangen door elektrische auto's op batterijen

Zelfs als de wereldwijde productie van 90 miljoen voertuigen per jaar onmiddellijk zou worden omgezet naar e-cars, zou de transitie nog 16 jaar duren, vertelde Hartung aan het nieuwsportaal "The Pioneer". Hij benadrukte de noodzaak om verbrandingstechnologie te blijven leveren. Klanten buiten Europa kunnen niet worden gedwongen om het zonder verbrandingsmotor te doen, zei hij.

In principe is e-mobiliteit een groeimarkt, zei de Bosch-baas. De groei zal echter trager verlopen dan eerder werd aangenomen. De manager ontkende de vraag of het einde van verbrandingsmotoren in de EU te vroeg is aangekondigd. Het was belangrijk om een doel te stellen.

Met ongeveer 430.000 werknemers en een omzet van 91 miljard euro is Bosch 's werelds grootste toeleverancier voor de auto-industrie en de belichaming van Made in Germany. Duitse autofabrikanten zijn zijn grootste klanten en nu worden Chinese fabrikanten, die de Europese markt overspoelen, steeds belangrijker.