Uitslag Vitesse - FC Twente

FC Twente heeft met de nodige moeite gewonnen bij Vitesse. Tien minuten voor tijd maakte Joshua Brenet de winnende goal en won FC Twente met 1-2 in Arnhem.

Ricky van Wolfswinkel zorgde dat FC Twente na vier minuten al op voorsprong kwam. De oud-speler van Vitesse profiteerde van een fout van Dominik Oroz en zorgde voor de 0-1. Vitesse had het moeilijk met Twente en de bezoekers kregen ook kansen op meer doelpunten. FC Twente wist die kansen niet te benutten, waarna Vitesse één minuut voor rust langszij kwam dankzij een eigen doelpunt van Robin Pröpper.

Vitesse had na de gelijkmaker het goede gevoel te pakken en tien minuten in de tweede helft leken de Arnhemmers op voorsprong te komen via Anis Hadj-Moussa, maar eerder in de aanval stond Max Meerdink buitenspel. Vitesse bleef gevaarlijk en via Kacper Kozlowski raakte de thuisploeg de paal. Ook FC Twente kreeg kansen, eerst via invaller Myron Boadu. Vlak na de kans van Boadu zorgde Joshua Brenet wel voor de 1-2 en mocht FC Twente de drie punten meenemen naar Arnhem.