Van Hoepen debuteert in F3 met podium, Lindblad wint fraaie race in Bahrein

Op het circuit van Bahrein is vrijdag de eerste race van het Formule 3-jaar verreden. De sprintrace stond op het programma, met als startopstelling de omgekeerde top-12 van de kwalificatie van donderdag. Op zaterdag staat de hoofdrace op het programma in Bahrein.

De Nederlandse debutant Laurens van Hoepen mocht door zijn twaalfde plek in de kwalificatie beginnen vanaf poleposition, naast zijn Bulgaarse ART-teamgenoot Nikola Tsolov, Max Esterson en Red Bull-talent Arvid Lindblad. Al in de eerste paar bochten ontstond een heerlijke strijd tussen met name Van Hoepen en Tsolov, waar de Nederlander niet zo gelukkig mee was.

Tsolov nam de leiding over en Van Hoepen sloot aan, terwijl Lindblad zich rap naar de derde plek reed, met Leonardo Fornaroli in zijn kielzog. Dat was een paar ronden rustig, maar halverwege de race laaide het gevecht hevig op: Van Hoepen had even de leiding in handen, Tsolov ook en ook Lindblad pakte de leiding in de race.

Na meerdere ronden met stevige gevechten was het Lindblad die op het juiste moment toe kon slaan. Het piepjonge Britse toptalent greep de leiding en wist weg te rijden, profiterend van het duel achter hem. Lindblad pakte bij zijn debuut zo een fraaie zege, Van Hoepen debuteerde met een mooie tweede plek én het bonuspunt voor de snelste ronde, net voor Fornaroli - Tsolov moest het doen met plek vier.