Voetbalsters niet naar Olympische Spelen na nederlaag tegen Duitsland

De Nederlandse voetbalsters zijn er niet in geslaagd zich de plaatsen voor de Olympische Spelen van komende zomer, in Parijs. De ploeg verloor in de wedstrijd om plek drie in de Nations League van Duitsland, dat zich daarmee voor Parijs plaatste.

Op de Nations League Finals waren twee olympische tickets te verdienen. Frankrijk is als gastland automatisch geplaatst, maar haalde de finale, waardoor Nederland en Duitsland niet alleen om plek drie in de Nations League, maar vooral om het tweede olympische startbewijs speelden.

Lange tijd gebeurde er weinig in het Abe Lenstra Stadion, waar Duitsland af en toe een wat groter kansje kreeg en Nederland eigenlijk niks creeërde. Na een ruim uur kwam dan de onvermijdelijke Duitse goal, nadat Klara Bühl volledig vrij stond en simpel kon scoren.

Nederland moest zich herpakken, maar dat lukte niet echt en een dikke tien minuten later was het opnieuw raak: Lea Schüller tekende het vonnis voor Oranje, dat pas in de blessuretijd nog een eerste redelijk grote kans kreeg, maar die leverde niks op.

De Nations League werd gewonnen door Spanje, dat Frankrijk klopte. Aitana Bonmati was na een goed half uur trefzeker, kort na rust tekende Mariona Caldentey voor de 2-0 eindstand.