Rapper Bigidagoe overleden bij schietpartij Amsterdam

Danzel S., beter bekend als rapper Bigidagoe, is vanochtend bij een schietpartij op de Rhoneweg in Amsterdam overleden. Er is nog geen verdachte aangehouden. Zo meldt AT5. 

Danzel S. werd iets voor 5.30 uur neergeschoten op het bedrijventerrein in Sloterdijk. Hij werd ter plekke behandeld en daarna naar het ziekenhuis gebracht. De politie bevestigt dat het slachtoffer enige tijd later overleed. Een deel van de Rhoneweg was lange tijd afgezet voor onderzoek.

S. was een bekende bij politie en justitie. Als lid van rapformatie Zone 6 was hij bovendien een bekend gezicht in de drillrapscene. Tegen die groep loopt op dit moment een strafzaak voor een ontvoering, waarin het OM tegen S. 4 jaar cel eiste. De uitspraak in die zaak is over drie weken.

Ook was S. eerder al eens doelwit van een schietpartij. In 2020 werd hij neergeschoten in de Vechtstraat in de Rivierenbuurt. De daaropvolgende nacht werd de woning van zijn moeder aan de Nieuwersluishof in Zuidoost meerdere keren beschoten. S. maakte een week later een filmpje op Instagram waarin hij zijn schotwonden liet zien.

"Danzel rapt een beetje gangstermuziek en ik zeg altijd tegen Danzel; Alles wat je rapt komt uit, weet wat je rapt", vertelde de moeder van S. toen tegenover de camera van NH Nieuws/AT5.

Holendrecht
S. werd door justitie gezien als rechterhand van Joel H. (als rapper bekend als Joey AK) binnen Zone6. De twee zouden in Holendrecht opereren en die buurt in de Bijlmer in een 'ijzeren greep' houden.

Burgemeester Halsema noemde Holendrecht al eens 'een gebied waarin criminele groepen zich hebben verenigd': "Dat leidt niet alleen tot een gevoel van onveiligheid onder bewoners, maar ook ingrijpende geweldsdelicten in de buurt. Zo zijn er meldingen van drugsdealen, geweldsincidenten, intimidatie van bewoners."