Van Gerwen boekt derde Premier League-zege op rij

Voor de liefhebber keren we nog heel even terug naar de donderdagavond. In Newcastle werd de vierde Premier League-avond van het jaar afgewerkt, wat voor Michael van Gerwen wederom een uitstekende avond bleek te worden.

Kwartfinales
Michael Smith en Nathan Aspinall trapten de avond af met een gelijkopgaande wedstrijd, die pas werd beslist in de elfde en laatste leg. Daarin maakte Aspinall het met de nodige moeite af: 6-5, na een moeizame wedstrijd.

Luke Humphries speelde vervolgens een sterke wedstrijd tegen Rob Cross, die met de nodige moeite in de buurt wist te blijven. Toch wist Cross de wereldkampioen te kloppen in een beslissende leg: 6-5.

Peter Wright en Luke Littler namen het tegen elkaar op, waarbij Littler op 2-2 een 170-finish gooide. Wright bleef echter keurig bij en ook hier was een beslissende leg nodig, waarin Littler het dan toch gewoon afmaakte: 6-5.

Gerwyn Price had grote moeite om Michael van Gerwen bij te benen en de Welshman slaagde er niet in om dat tot het einde vol te houden: Van Gerwen speelde simpelweg té goed en won met 6-4.

Halve finales
Aspinall opende uitstekend tegen Cross en pakte een 4-2 voorsprong, waarna hij drie matchdarts liet liggen. Cross profiteerde echter niet en dus maakte Aspinall het keurig af: 6-4.

Littler en Van Gerwen begonnen beiden moeizaam aan hun wedstrijd, maar Van Gerwen sloeg toch een klein gaatje. Hij liet de kansen om het af te maken liggen en zag Aspinall er een beslissende leg uit slepen, waarop Van Gerwen het met twee keer dubbel-18 afmaakte: 6-5.

Finale
Aspinall en Van Gerwen begonnen sterk, waarbij de Nederlander een break wist te plaatsen en een gaatje sloeg. Hij kwam op een 5-2 voorsprong, maar kakte wat in en een 170-finish bracht Aspinall terug naar 5-4. Daar bleef het bij, want hij vergooide zijn kansen op 5-5 en Van Gerwen maakte het af: 6-4 en zijn derde opeenvolgende zege was een feit.