FOK! Wat een weer: bewolkt, later veel wind

winterbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
Vanavond (na 18:00) zijn er (zeer) zware windstoten, landinwaarts van 80-90 km/u, aan de kust van 100-110 km/u. De wind komt uit het zuidwesten tot westen. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden. In de nacht naar vrijdag neemt de wind weer af.

geel (Foto: buienradar)

Vanochtend overheerst de bewolking maar is het wel overwegend droog. Pas later in de ochtend kan er in het zuidwesten wat lichte regen vallen. De wind uit zuidelijke richtingen is meest matig.

Vanmiddag is het bewolkt en gaat het van het zuidwesten uit regenen. Daarbij neemt ook de wind uit het zuiden flink toe. Aan het eind van de middag gaat het in het westen (vrij) krachtig waaien met windkracht 5 tot 6. Aan de zuidwestkust waait het later hard, windkracht 7. Het is echter niet koud, want de middagtemperatuur ligt rond 12°C.

Vanavond is het bewolkt en zijn er buien. Plaatselijk is er een kleine kans op onweer. De wind waait eerst nog uit het zuiden en is vrij krachtig of krachtig, aan de kust waait het hard, mogelijk stormachtig, windkracht 7 tot 8. De wind uit het zuidwesten gaat in de loop van de avond uit het westen waaien. Boven land komen dan ook zware windstoten voor van 80-90 km/u, aan de kust van 100-110 km/u. Later in de avond neemt de wind boven het zuiden van het land wat in kracht af.

Komende nacht komen er enkele buien voor, die naar het noordoosten wegtrekken. Er waait een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige wind uit het zuidwesten. In het noorden is er in het begin nog kans op zware windstoten van ongeveer 80 km/u, aan de kust van 100 km/uur. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 3°C.

Tot morgen!

                   

Wachten op de zon in Praag (Foto: zoon van qltel)
Wachten op de zon in Praag (Foto: zoon van qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.