IsraŽl meldt ontdekking Hamas-tunnel onder UNRWA-hoofdkwartier Gaza

Het Israëlische leger heeft gemeld dat het een tunnel heeft ontdekt die toebehoort aan de terroristische organisatie Hamas, deze tunnel zou onder het hoofdkwartier van de VN Palestijnse Hulp- en Werkorganisatie UNRWA in Gaza lopen.

De ondergrondse gang is 700 meter lang en ligt op 18 meter diep en diende als faciliteit voor de militaire inlichtingendienst van Hamas (data center). Volgens het bericht zijn er de afgelopen twee weken wapens en explosieven gevonden in het UNRWA-hoofdkwartier. Er waren ook aanwijzingen dat kantoren en lokalen gebruikt waren door de militante islamisten.

UNRWA-hoofd Lazzarini verklaarde dat de hulporganisatie niet op de hoogte was van de tunnels. Telkens wanneer er in het verleden een verdachte ruimte werd gevonden onder het hoofdkwartier of in de buurt, werden de conflictpartijen onmiddellijk op de hoogte gebracht.

Onlangs nog, op 12 oktober, heeft het personeel op bevel van het Israëlische leger het hoofdkwartier geëvacueerd. Israël beschuldigt de hulporganisatie ervan banden te hebben met Hamas.